Denizli'nin Pamukkale İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Pamukkale Spor Oyunları'na Denizli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi desteği ile 27- 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan organizasyonla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Organizasyonun Pamukkale tanıtımını arttırmak için düzenlediklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 'İlçemiz sadece travertenler, termal sağlık değil sporla da anılması için bu önemli organizasyonu organize ettik. 27-29 Ekim tarihleri arasında Pamukkale'ye yüzlerce ünlü sporcu gelecek. Biz Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu oyunlarla birlikte kutlamak istiyoruz. 5 dalda ödüllü yarışmalar olacak ayrıca 9 dalda da spor etkinliği yapılacak. Biz Pamukkale'nin adını hem ülkemize hem de Dünya'ya duyurmak için bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Pamukkale Spor Oyunları'ndaki amacımız uluslararası hale getirip, geleneksel olarak her yıl katılımın arttığı bir organizasyon olması. Kısa sürede bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Pamukkale Spor Oyunları ile Dünya'nın gözünü burada olacak . Tüm Denizlili hemşehrilerimizi ve şehir dışındaki vatandaşlarımızı 27-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Pamukkale Spor Oyunları'na izleyeme ya da katılmaya davet ediyorum' dedi.
Denizli'de ilk kez yapılacak olan Pamukkale Spor Oyunları'nın programı ise oldukça yoğun olacak. 27 Ekim Cuma günü saat 17.30'da Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı'ndan başlayacak olan kortej yürüyüşü Forum Çamlık önüne kadar devam edecek. 28 ve 29 Ekim tarihlerinde ise toplam 5 branşta çeşitli ödüllerin dağıtılacağı Yarı Maraton, Masa Tenisi, Karate, Kick Boks ve Basketbol müsabakaları yapılacak. Pamukkale Spor Oyunları sadece müsabakalar değil renkli etkinliklere de sahne olacak. Topuklu Ayakkabı Yarışı, Minik Ayaklar Yarışı, Balondan basket atma etkinliği, Okçuluk Gösterisi, Yamaç Paraşütü gösteri uçuşu, Yelken Kanat Uçuşu, Adem Kılıçcı-Mücahit Kulak gösteri maçı, Halk Koşusu ve Şehir içi Bisiklet Turu olmak üzere 9 tane de özel etkinlik gerçekleştirilecek. Pamukkale Spor Oyunları hakkında bilgi almak isteyenler için ise www.pamukkalesporoyunlari.com web sitesi açıldı.