Kongre AK Parti Kargı İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşti. Kongreye AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, il ve ilçe kadın kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.
Kongre AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre mesajının izlenmesiyle başladı.
Kongrede konuşma yapan Esra Peker AK Parti ilkelerinden sapmadan görevini sürdüreceğini belirterek, ''Milletimizin bize yüklediği sorumluluğun, başkanımızın bize duyduğu güvenin, farkında olarak, kapı kapı dolaşarak, onun selamını ilçemizin her köşesine ileten değerli yol arkadaşlarımı kutluyor fedakarca çalışmaları için hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.
'Siyasette bizde varız diyerek çıktığımız bu yolda karşılaşacağımız hiç bir engel bizi yıldıramayacak' diyen Peker, ''Aksine güçlendirecektir. Her zorluktan bir tecrübe edinerek bizden önceki yöneticilerimizin zirveye ulaştırdığı partimizin bayrağını devralıyor daha yükseklere çıkartmak için söz veriyorum'' diye konuştu.
Peker sözlerini şöyle sürdürdü, 'Siyasette oluş amacımız ülkemize hizmet etmektir. Siyaset yapmak kadınlar için oldukça zordur. Ben ve ekibim bu zorluğun bilicinde olarak bu fedakarlığı göstereceğimize söz veriyor, katılan bacılarıma, ablalarıma, annelerime kısacası tüm hanımlara ve bizlere destek veren ilçe, il ve merkez teşkilatlarına teşekkür ediyorum. 5. Olağan Kongremiz hayırlı olsun'' şekilde konuştu.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ise; Geçmiş dönemlerde partinin tüm kadrolarında görev alan herkese teşekkür ettiklerini belirterek, bir ekip haline yürütecekleri siyasi faaliyetlerinde AK Partiye gönül veren herkesi yanlarında görmek istediklerini belirtti.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise kongrelerin büyük coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirterek, Birçok partinin genele başkanlarının toplayamadıkları kalabalığı biz yan kuruluşlar olarak nitelendirdiğimiz gençlik kolları ve kadın kollarında topluyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen rabetin göstergesidir. Bugün Kargı'da yeni bir başlangıç yapıyoruz. İstikrar ve refahı korumak için teşkilat olarak elimizden geleni yapmalıyız. 2019'da gerek belediye meclis üyeliklerinde olsun gerekse diğer seçimlerde olsun sizlere gereken değeri fazlasıyla iade edeceğiz'' ifadeleri kullandı.
Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde Esra Peker AK Parti'nin yeni Kadın Kolları Başkanı oldu.

AK Parti Kargı kadın kollarında Esra Peker dıönemi