Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın himayelerinde Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün desteği ile yapılan anma programına Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve Ordunun 19 ilçesinden bin genç katıldı.
Şehitlikte bulunan Cami'de Öğle namazının kılınmasının ardından başlayan programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Ordu Gençlik Merkezi üyesi Mustafa Aslan Kur'an-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemi belirtir konuşmayı Ordu Gençlik Merkezi Üyesi Muhammet Karaca yaptı. İsmail Kotbaş tarafından okunan Sakarya şiiri katılımcıları duygulandırdı.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar konuşmasında 1105 yılında Niksar'dan yola çıkan ecdadın bu toprakları vatan yapmak için 10 bin kişilik bir ordu ile 70 bin kişilik Trabzon Rum Devletine karşı günlerce savaştığını ve 6 bin şehit verdiğini ve Emir Kümbet'in burada olduğunu anlattı.
Aybastı Kaymakam Refik Özsoy da Türklerin Anadolu'ya girdiği günden bu yana bayrak ve ezan için çok bedel ödediğini belirtti. Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk ise söz konusu vatan, bayrak ve ezan olduğunda her Türk'ün canını seve seve bu vatana vermeye hazır olduğunu ifade ederek, 'Özellikle ülkemizin dış güçler ve terör örgütleri tarafından bir kuşatma altında olduğumuzu biliyor ve anlıyoruz. Buna karşı bizim yapmamız gereken şeyinde birlik beraberlik içinde vatanımızı bayrağımızı sonsuza kadar koruyacağımızı buradan haykırıyoruz' dedi.
Program Şehitler için yapılan duanın ardından gençlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yemek ikramı yapıldı.

Emir Kümbet ve 6 bin şehide anma