Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti hükümetleriyle geçmiş ile kıyas yerine dünya ile yarışır hale gelindiğini söyledi. Başkan Asya, 'AK Parti'de kongre demek daha da güçlenmek demektir. Bu ülkeye, bu aziz millete hizmet demektir. Birlik, beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir. Bugün bu salonu dolduran siz kıymetli yol arkadaşlarım bu kutlu yürüyüşün asil neferlerisiniz. Rabbim birlikteliğimizi daim kılsın, istikametimizi bozmasın' dedi.
AK Parti'nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşünün meşakkatli zorluklarla dolu olduğunun altını çizen Başkan Asya, 'Bu süreçte emsali görülmemiş azim, kararlılık ve dirayet hikayesi AK Parti'de yaşandı. Bu ülkeyi kötü emelleri için kullanmak isteyenler AK Parti'ye neler yaşatmadı ki. Partinin her kademesine nifak sokmak isteyenler oldu. Ama o nifak tohumlarını kendi tarlalarına ektiler. Şer odaklar hesaplarını yapmaktan geri kalmadı ancak Allah'ın hesabını unuttular. Halktan olanların halkı yönetmesi AK Parti ile başladı. AK Partimizin kuruluş felsefesinde özgürlüklere duyulan hasret ve insan haklarına saygının kaçınılmaz olan gerçeği vardır. Bunu da partimizin kurucusu ve tek lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu hizmetler ortaya koymuştur. Partimizde, halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışı yaygınlaştırılmıştır. Bu doğrultuda ülke genelinde devrim niteliğinde yatırımlar yapılmış, geçmişle kıyas yerine dünya ile yarış içerisine girilmiştir. Bizler de Liderimiz ve devlet büyüklerimizin gittiği istikamette kendi yerelimizde halkımızı hizmetlerle buluşturarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Birlikteliğimizi daha güçlü kılarak hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz. İfadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu kaydetti. Demiröz, 'Ülkemiz çevresinde ekonomik ve siyaseten bir çember altına alınmış ve bu daraltılmaya çalışılıyor. 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğimizle bu çemberi kıracak ve ülkemizin olması gereken yere ilerleyeceğiz. Türkiye ekonomisi ilk iki çeyrekte dünyanın üçüncü büyüyen ülkesi oldu. Üçüncü çeyrekte inşallah yüzde 7 aşacak ve dünyada en hızlı büyüyen ülke olacağız. Türkiye'nin büyümesine engel olamayacaklar. Hizmet zaman olumsuz olayları başlatmayacağız. Gümrük birliği anlaşmasına AB gündeme getirmeye, görüşmeleri durdurmaya çalışıyor ama ilk adımı atan biz olmayacağız. Türkiye artık eski Türkiye değil. Avusturya'dan gelen vatandaşlarımız köpeklerle arandı biz de aynı şekilde müdahale ettik. Siz yaparsınız karşılığını da alacaksınız dedi. Kendi savunma sanayimizi kendimiz kurmak zorundayız. Milli sanayimizi tamamlamak zorundayız. Boğazımızdan kesecek, kendi uçağımızı, gemimizi silahımızı yapacağız. Türkiye iyi yolda. Ankara'da siyaset havası sıcak ama her gün güzel gelişmeler oluyor. Artık gelişen, satın alma paritesi ile dünyada 12. olan bir ülke. Kardeş olacağız, bir olacağız, iri olacağı diri olacağız' şeklinde konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Kongresi yapıldı