Pakistan'da yaşanan olay kan dondurmayı başardı. Abbotabad eyaletine bağlı Makol köyünde 16 yaşındaki kız çocuğu, aşiret kararıyla diri diri yakıldı. Kızın suçunun ise, bir kız arkadaşının sevgilisiyle kaçmasına yardım etmesi olduğu iddia edilirken, toplanan aşiret konseyi kan donduran kararı aldı.

Pakistan polisinin yaptığı açıklamada, yerel bölgede 'jirga' olarak bilinen aşiret konseyinin, sevgilisiyle kaçmasına yardım ettiği arkadaşı nedeniyle 16 yaşında kızın aşiret namusuna leke sürdüğü için öldürüldüğü ifade edildi.

Aşiret konseyinin aldığı bu karara hiç kimsenin itiraz etmemesi, özellikle de 16 yaşındaki kızın annesinin ve erkek kardeşinin de onay vermesi, kızın ölümünü getirdi. Verilen onaylardan sonra bir araca bağlanan genç kız, aracın ateşe verilmesiyle diri diri yakıldı.

Pakistan polisi ise, sözde aşiret konseyi ve kızın annesi ile erkek kardeşini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin cinayet suçundan yargılanacağı ifade edildi. Pakistan'da yaşanan bu olay, tüm dünyada büyük bir nefret uyandırdı.

Fotoğraf: Arşiv