Ankara Yazı-Veda Mektubu filminin galası Adana'da yapıldı.

1978 Balgat Katliamı ve sonrasında meydana gelen olaylar ile Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun suçsuz yere tutuklanıp, idamına giden sürecin anlatıldığı Ankara Yaz-Veda Mektubu'nun galası Adana'da gerçekleştirildi.

Kemal Uzun'un yönettiği ve başlıca rolleri İpek Tuzcuoğlu, Gürkan Uygun, Ümit Acar, Burçin Abdullah, Münir Can Cindoruk'un oynadığı filmin galasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun kardeşi Oktay Pehlivanoğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk Sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında desteklenen 33 yapımdan biri olan Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun gösterimi öncesi söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Hüseyin Sözlü, Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmetle anıp, milliyetçi, Ülkücü camia için önemli bir isim olduğunu belirtti. Başkan Sözlü, 'Bizden parçalar taşıyan bir hikayenin arkasında olmak bizlere manevi haz veriyor. Bu esere katkı koymuş olmak bizlere sinemaya hizmet etmekten öte değer ifade ediyor' dedi.

Yönetmeninden set işçisine kadar filmde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Sözlü, 'Geçmişimiz, toplumumuzda farklı düşüncelere sahip insanların acı hikayeleriyle dolu. Ama bu filmden çıkaracağımız sonuç, geçmişte yaşanan kin ve nefretten ders alıp, gelecekteki kardeşliğimizi, birliğimizi tesis etmektir. Bu filmin halkımız tarafından beğenileceğini ümit ediyorum. Sahip çıkılırsa böyle yapımların arkasının geleceğine inanıyorum' diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Mustafa Pehlivanoğlu'nun kardeşi Oktay Pehlivanoğlu da galada duygu yoğunluğu yaşayıp, göz yaşlarını tutamadı. Projeyi destekleyen Başkan Sözlü ile filmde emeği geçenlere teşekkür eden Pehlivanoğlu, konuşurken oyuncu İpek Tuzcuoğlu yanına gelip, sarılarak elini öptü. Galaya katılan diğer oyuncular da Pehlivanoğlu'nun yanında yer alarak, seyircileri selamladı.

Filmde Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıran İpek Tuzcuoğlu, Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun gerçek bir hikayenin anlatıldığı duygusal bir film olduğunu, projeye inanarak, senaryodaki karakterleri ve o dönemi yaşayarak oynadıklarını vurguladı. Tuzcuoğlu, Başkan Sözlü ile birlikte filmin çekiminde hep yanlarında olan Adanalılara teşekkür etti. Filmin Yönetmeni Kemal Uzun ise TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çektikleri filmin yapımcılarına, destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza, Kozan Belediyesi ve Kozan halkına şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından salonu dolduran davetliler, sıkıyönetim ve darbe döneminde yaşananların beyaz perdeye yansımasını ilgi ve dikkatle izledi. Filmin sonunda galaya katılan oyuncular, seyircilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ankara Yazı-Veda Mektubu, 200'ü aşkın sinemada vizyona girdi.