Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Özel Canik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli çocukları ziyaret etti. Kurum yetkililerinden merkez ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Genç, sınıfları ziyaret ederek engelli çocuklarla tek tek ilgilendi ve onlara hediyeler verdi.
Başkan Genç, "Bu çocuklarımız bizler için çok özel emanetlerdir. Özel çocuklarımıza verilecek hizmet, her şeyin önündedir. Özel çocuklarımızın daha huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmesi ve iyi birer eğitimle hayata daha sıkı bir şekilde tutunmalarını çok önemsiyorum" dedi.

HERKES İÇİN YAŞANABİLİR ŞEHİR

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına Canik'te çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir. Bu anlamda Canik'te yapmış olduğumuz tesislerde öncelikle engelli vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Bir şehir, bir kurum ya da bir tesis eğer engelli vatandaşın oradan istifade etmesine, rahatça ulaşım sağlamasına engelse bu büyük bir eksikliktir. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi, tesislerimizi kullanabilmesi için özel bir çaba gösteriyoruz" dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL PROJELER

Canik'te engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını da dile getiren Başkan Genç, "Engelli vatandaşlarımız için 'Engelimize değil, potansiyelimize bakın' projesini hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz tüm tesislerde önce engelli vatandaşlarımızı düşündük. Canik Belediyesi hizmet binamızda 'Engelli Koordinasyon Birimi' oluşturarak, engellilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm birimi oluşturduk. En önemlisi de Kuzey Yıldızı kentsel dönüşüm projemizin içerisinde engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabildiği bir 'Engelsiz Kafe ve Park' yaptık. Canik'te ve Samsun'daki engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılması için bir çok programda birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

ENGELLİ SPORCULARA DESTEK

Engelli sporcuları da desteklediklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyespor Kulübümüz bünyesinde bir çok engelli sporcumuz var ve bu sporcularımızı destekliyoruz. Bu çocuk ve gençlerimizin sportif, kültürel faaliyetlerde bulunmaları gelişimlerine de katkı sağlıyor. Mesela kulübümüz sporcularından Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan down sendromlu Ali Topaloğlu yavrumuz buna en güzel örnektir. Ben diğer ailelerimize de sesleniyorum. Çocuklarını mutlaka bir spor dalına yazdırsınlar" şeklinde konuştu.

Başkan Genç, eğitim kurumunda ki özel çocuklarla yakından ilgilenirken, onları hediye vererek sevindirdi. Özel çocuklar özellikle Başkan Genç'e sarılarak sevgi gösterisinde bulunurken, beraber hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.