Bir ATV'nin arkasına takılan ipe bağlı sörf tahtasıyla yapılan su sporu wakeboard, Samsun sahillerinde yapılmaya başlandı.

Atakum İlçesi Atakent Mahallesi sahilinde wakeboard yapan adrenalin tutkunu Ümit Şahin Özdemir, "Samsun halkının su sporlarına, wakeboarda olan ilgisini arttırmak için böyle etkinlikler düzenliyoruz. Wakeboard, Samsun Su Kayağı Merkezi'nde kablolu olarak yapılıyor. ATV ve araba ile sörf tahtasının çekildiği sporun bu halini Samsun'da sadece ben yapıyorum. Rüzgarımız bol olduğu sürece böyle sporları yapmaya devam edeceğim. Adrenalin seven herkese bunun gibi sporları tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

SUDAN SEBEPLERLE SPOR YAPIYORUZ

Sörf tahtasını çeken ATV'yi kullanan Abdullah Alkan, "Samsun'da bu sporu kablosuz olarak yapan ilk insanlarız. Ben motorcu olduğum için ATV ile yapılan ekstrem hareketlerde bulunuyorum. Doğa sporlarını, su sporlarını çok seviyoruz. Gençlerin spor yapması gerektiğine inanıyoruz ve onları teşvik etmeye çalışıyoruz. Sudan sebeplerle spor yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR