GOLLER PEŞPEŞE

TFF 1. Ligi'nin 9. hafta mücadelesinde Samsunspor, deplasmanda Elazığspor'a konuk oldu. Karşılaşmaya ev sahibi Elazığspor daha etkili başlasa da, ilk 25 dakikada önemli bir tehlike üretemedi. 26. dakikada ise kullanılan kornerde Samsunspor ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası Alparslan Öztürk topu ağlara gönderdi. Samsunspor ilk kez çok adamla gittiği Elazığspor kalesinde 34. dakikada eşitliği sağladı. Sağ çaprazdan Ayite'nin ceza sahasına gönderdiği topta Halil İbrahim Pekşen golü kaydetti.

İLK YARI EŞİTLİK

Maçın 43. dakikasında Halil İbrahim'le gole yaklaşan Samsunspor 44'de ise topu ağlarında gördü. Adem Alkaşi'nin kullandığı serbest vuruşta Alparslan Öztürk rövaşata ile Elazığspor'u öne geçirdi. İlk yarının son anlarında Abdülkerim'le başlayarn atakta Ufuk Budak üç rakibini geçip topu Halil İbrahim'e çıkarttı. Halil İbrahim de düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. İlk yarısının 2-2 eşitlikle geçildiği maçın son bölümlerdeki temposu ise taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı.

SAMAN ALEVİ GİBİ

İkinci devre ise takımlar vasatın üzerine çıkamadı. Saman alevi gibi parlayan ancak girdikleri pozisyonlardan sonuç alamayan her iki takım birer puana razı oldu. Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetiminde ilk maçında Rize'den beraberlikle dönen Samsunspor ikinci karşılaşmasında da rakibiyle yenişememiş oldu. Alpay Özalan'la 6 haftada 5 puan toplayabilen Samsunspor, genç çalıştırıcının gidişiyle 3 haftada da 5 puan toplayıp 10 puana ulaştı. Samsunspor bu hafta ise Gaziantepspor'u ağırlayacak.