Hastane çalışanları adına konuşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, erken teşhis edildiğinde meme kanseri tedavisinde başarını oranının çok yüksek olduğunu söyledi.
Dr. Neslihan Dönmez, hastane çalışanlarının meme kanseriyle ilgili pankart açtığı, uyarı mesajları bulunan tişörtler giydiği ve dövizler taşıdığı etkinlikte açıklama yaparak, toplumda her 8 kadından birinin meme kanseri hastalığına yakalandığını belirtti. Meme kanserinden korkmamak ancak duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan Uzman Dr. Dönmez, 20 yaşından sonra her kadının ayda 1 kez kendi kendini muayene etmesinin, 40 yaşından sonra da düzenli mamografi çektirmesinin, erken teşhis için çok önemli olduğunu söyledi.
Neslihan Dönmez, kadınların 40 yaşından sonra da düzenli olarak mamografi yaptırması gerektiğini kaydederek, 'Özellikle ailesinde meme kanseri hastası bulunanlar, 12 yaşından önce adet olanlar, 55 yaşından menopoza girenler, hiç doğum yapmamış ya da ilk doğumunu 31 yaşından sonra yapmış olan kadınlar, uzun süre doğum kontrol hapı kullananlar, over, uterus, kolon kanseri hikayesi olanlar, diyabet hastaları ve alkol kullananlar, biraz daha fazla risk altında' diye konuştu.
Dr. Dönmez, binde 1 oranında da olsa, erkeklerde de meme kanseri görülebileceğini belirtti.

Hastane çalışanları meme kanseri için buluştu