18 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve bilek güreşi müsabakalarının yapıldığı karşılaşmalarda ODÜ'lü öğrenciler, takım halinde ve bireysel olarak mücadele ettiler.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Salonu'nda ve DurugölSpor Tesisleri'nde gerçekleşen '9. Spor Şenlikleri' futbol müsabakalarında; birinciliği Ünye Meslek Yüksekokulu, ikinciliği Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve üçüncülüğü ise Ziraat Fakültesi elde etti.

Voleybol müsabakalarında bayanlarda birinciliği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, ikinciliği Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, üçüncülüğü ise Fatsa Meslek Yüksekokulu aldı. Erkekler voleybol müsabakalarında ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ise üçüncü oldu.

Basketbol müsabakalarında bayanlarda birinciliği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, ikinciliği Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, üçüncülüğü Fatsa Meslek Yüksekokulu alırken erkeklerde birinciliği BESYO, ikinciliği Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, üçüncülüğü ise Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi aldı.

Masa Tenisi müsabakalarında erkeklerde birincilik kupasını Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ikincilik kupasınıBeden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve üçüncülük kupasını Fen Edebiyat Fakültesi elde ederken bayanlarda birincilik kupasını Fen Edebiyat Fakültesi, ikincilik kupasını Fatsa MYO ve üçüncülük kupasını Mesudiye MYO elde etti.
Bilek güreşi müsabakaları ise erkeklerde 60, 75, 80, 85 ve 90 kiloda sağ kolda; 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90 kiloda ve bayanlardaise 60 kg sağ kolda gerçekleşti. Bilek güreşi erkekler müsabakalarında 60 kg sağ kolda birinci Ramazan Can, ikinci Orhan Şavlı, üçüncü Orhan Ayan; 65 kg sağ kolda birinci Emre Atabey, ikinci Olgun Civelek, üçüncü Kaan Karakuş; 70 kg sağ kolda birinci Sinan İleri, ikinci Yunus Emre Akyüz, üçüncü Ali Çevik; 75 kg sağ kolda birinci Hüseyin Yazan, ikinci Muhammet Ali Kopuz, üçüncü Muhammet Baltacı; 85 kg sağ kolda birinci Emirhan Çelik, ikinci Burak Kara, üçüncü Ömer Faruk Çınar; 90 kg sağ kolda birinci İsmail Sevindik, ikinci Ahmet Olgun, üçüncü Resul Ekrem Demir; 60 kg sol kolda birinci Asım Aydın, ikinci Ramazan Can, üçüncü Kaan Karakuş; 75 kg sol kolda birinci Hüseyin Yazan, ikinci Gökhan Kabakkaya, üçüncü Yunus Arıkan; 80 kg sol kolda birinci Cuma Karataş, ikinci Mert Altuncan, üçüncü Muhammet Baltacı; 85 kg sol kolda birinci Ömer Faruk Çınar, ikinci Emirhan Çelik, üçüncü Burak Kaya; 90 kg sol kolda birinci Resul Ekrem Demir, ikinci İsmail Sevindik, üçüncü Ahmet Olgun oldu.Bilek Güreşi bayanlar arası müsabakalarda 60 kg sağ kolda ise Emine Kılıç birinci, Ayça Aksoy ikinci oldu.

Spor şenlikleri kapsamında yapılan futbol halı saha akademik personel karşılaşmalarında birinciliği BESYO, ikinciliği Fatsa MYO ve üçüncülüğü Ziraat Fakültesi aldı. İdari personel karşılaşmalarında ise birinciliği Ziraat Fakültesi, ikinciliği rektörlük, üçüncülüğü ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi aldı.

18 gün boyunca gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren takımlar ve kişiler, karşılaşmaların bitiminde gerçekleşen ödül törenlerinde kupa ve madalyalarını kavuştular.

Ordu'da off-road heyecanı