Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olan Çambaşı Kayak Merkezi, Aralık ayında kış turizminin hizmetine girecek. Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından işletilecek ve günde yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verecek tesisin Aralık ayında faaliyete geçeceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesiste son hazırlıkların yapıldığını söyledi.
Yılmaz, 'Ekiplerimizce tesis içerisindeki bütün yollar ve otopark alanında sıcak asfalt çalışması yapılarak 7 bin metrekare alan sıcak asfaltla buluşturuldu. Ordumuzun önemli bir markası olan Çambaşı Yaylamızın cazibesi açılacak tesisle birlikte daha da artacak. Karadeniz'de kış turizmine büyük katkı sağlayacak olan kayak merkezi Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kayak merkezi olma özelliğini taşıyacak' dedi.
Kayak tesisini 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonuna devrettiklerini de açıklayan Başkan Yılmaz, 'Kayak tesisi Özel İdare döneminde yapımına başlanan, her ortamda da yapılış şeklini eleştirdiğim, maliyet olarak bizi epey zorlayan bir yatırımdı. Büyükşehir olduktan sonra 25 milyon liraya yakın bir ödemek durumunda kaldık. Şu an itibariyle yüzde yüz seviyesinde fiziki gerçekleşmesi oldu. Ama bu tesisin aktif hale gelip işletilmesi bir tecrübe gerektiriyor. Bunu Türkiye'de en iyi yapabilecek bir kurum vardı o da Kayak federasyonuydu. Biz de Kayak Federasyonuna devrettik. 2 telesiyej ve 4 pisti ile birlikte bu kış mevsiminde hizmete girecek olan kayak tesisi, sahilden itibaren 40 dakikalık bir yolculukla en kıska sürede ulaşılabilen bir tesis olacak' diye konuştu.

Çambaşı Yaylası Kayak Tesisleri Aralık’ta açılacak