Türkiye Kupası yarı final mücadelelerinde rakiplerini geçerek adlarını finale yazdıran iki ezeli rakip, final öncesinde göndermelere başladı. Galatasaray'ın resmi Twitter hesabından ve resmi sitesinden yapılan açıklamada, 'Galatasaray ile Fenerbahçe 5. Kez Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak denirken, daha önceki dört finali de Galatasaray kazandı.' denildi. Bu paylaşımla rakibine gönderme yapan Galatasaray, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

11 yıl sonra Türkiye Kupası'nda yeniden eşleşen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın daha önce oynadığı Türkiye Kupası Final maçlarının sonuçları şöyle:

1962-63 Galatasaray – 2-1 ve 2-1
1964-65 Galatasaray – 0-0 ve 1-0
1995-96 Galatasaray – 1-0 ve 1-1
2004-05 Galatasaray – 5-1

GALATASARAY 16 FENERBAHÇE 6 KEZ KAZANDI

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray 16 kez bu kupayı müzesine taşırken, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8 ve Fenerbahçe 6 defa kupayı kazandı.

Altay, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe ve Kocaeli ikişer, Kayserispor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor da 1'er kez kupa sevinci yaşayan takımlar olurken, Samsunspor finalde karşılaştığı Sakaryaspor'u geçemeyerek Türkiye Kupası'nı alma şansı gösterememişti.

Derbi öncesi Galatasaray'a büyük şok!