16 yıldır cilt kanseriyle mücadele eden 25 yaşındaki Yeşim Gökyar Kazan, hastalığı nedeniyle sevgilisi Orhan Kazan ile evlenmek istemedi. Ancak hasta kız arkadaşına hep destek olan Kazan'ın, onunla her koşulda mutlu olacağını söylemesiyle genç çift mutlu bir yuva kurdu. Büyük aşklarıyla kansere direnen ikili el ele vererek kansere savaş açtı. Ailesinin de her daim yanında olduğu genç kızın uzun yıllar süren hastalığının tedavi masrafları için ailesi üç daire ve bir arabalarını sattı. Hastalığı boyunca umutla kanseri yeneceğine inanan Gökyar da tedavisine sıkı sıkı sarıldı. Hastalık yüzünden kimi zaman yürümekte bile zorluk çektiğini söyleyen genç kadın eşinin verdiği destekle kendinde yeniden ayağa kalkma gücünü bulduğunu belirtti. Hayata tutunma sebebim dediği eşiyle evlenebilmek için hasta kıyafetlerini çıkarıp gelinliğini giyerek nikah salonuna giden genç kadın, o anları sosyal medyadan da paylaşarak mutluluğunu dile getirdi.
Tanıştığı zaman ayağını otomobilin ezdiğini ve eşinin bu yüzden hasta olduğunu söylediğini düşündüğünü belirten Yeşim, kanser olduğunu söylemesine rağmen eşinin kendini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade etti. Eşinin 'Bir gün bile ömrün olsa evleneceğim' dediğini söyleyen genç kadının en büyük hayali çocuk sahibi olmak. Gördüğü tedavi nedeniyle sadece bir tane canlı yumurtalığı kalan genç kadın, hem kanserle mücadele ediyor hem de tedavinin masraflarını karşılayabilecek duruma geldiklerinde çocuk tedavisine başlamak istiyor. Çocuk özlemini parklarda çocukları severek gidermeye çalışan genç kadın çocukları çok sevdiğini söyledi. Kanseri yeneceğine inancı tam olan genç kadın, olmasını istediği çocukları için eşiyle birlikte şimdiden bir video hazırladı.

'Sol kolumun tutma sebebi o'
Hastalığı boyunca ailesinin ve eşinin kendisine hep destek olduğunu dile getiren Yeşim Gökyar Kazan, ' Eşimle tanışmam sosyal medyadan oldu. Ailemden sonra zaten tek destekçim ailem. Ayağa kalkma sebebim sol kolumun tutma sebebi de o, benim sol kolumda tutmuyordu. Sürekli yanımdaydı biz sevgili falan değildik 15 gün boyunca hastanede bekledi. Sırtında taşıdı, saçlarını kazıttı. Ona 'Ben sana çocuk bile veremem' demiştim. Çünkü benim yumurtalıklarım komple zarar gördüğü için son bir tane yumurtalığım var. Bir gün de olsan senin eşim olmanı istiyorum' demişti hemen evlendik' ifadelerini kullandı.

'Eşim için yaşayacağım, çocuk sahibi olacağız, mutlu olacağız'
Eşinin kendisi için yaşama sebebi olduğunu ve bir çocuklarının olmasının en büyük hayali olduğunu ifade eden Kazan, 'Tedavim devam ediyor, kemoterapi iyi gelmeyince şu an ışın tedavisine başlandı. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. 16 yıllık hastayım artık kanser beni yok edip öldürecek gibisinden hiçbir şeye pozitif bakmıyordum. Eşim sayesinde pozitif bakmayı öğrendim çünkü artık bir sebebim vardı. Eşim için yaşayacağım, çocuk sahibi olacağız, mutlu olacağız ben bu hastalığı yeneceğim diyorum. Artık zaten kanserin ismi kansercimdi kemoterapi kemoş olmuştu benim için. Eşim olmasa belki ben şuan bu hayatta olamazdım. Dünyada sadece kaposi sarkomu ve immun yetmezliği sadece bende var. Bu benim 4'üncü son evrem yani bu son evre deyince kanser komple öldürüyor insanı. Ben 4'üncü evredeyim ve ayaktayım. İnşallah Allah'ın izniyle bu hastalık kemiklerime sarmaz çünkü bu hastalık kemiklerime sararsa direkt gidiyorsun. Tedavim çok pahalı, eşim ve ailem destekçi sadece inşallah kazanırım' dedi.

16 yıllık kanser hastası genç kadının tek hayali çocuk sahibi olmak