Katılım yoğun olduğu gözlenen sempozyum da bilim insanları Ordu ve Giresun'da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimlerine jinekolojik onkoloji alanında yaşanan güncel yaklaşımları aktardı.
Bir otelde gerçekleştirilen sempozyuma, Prof. Dr. Ali Ayhan, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fırat Ortaç, Servikal Patolojiler ve Kolposkopi Derneği Başkanı Kunter Yüce ve Organizasyon Komitesi Dr. D. Haluk Dervişoğlu, Prof. Dr. Rıfat Gürsoy, Prof. Dr. Özden Altundağ ve Ordu ve Giresun illerinde görevli kadın hastalıkları ve doğum hekimleri katıldı.
Türkiye'nin jinekolojik onkoloji alanında büyük katkıları olan ve açılış konuşmasını gerçekleştiren duayen hekim ve sempozyum başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, 'Böyle büyük bir organizasyonda bir araya geldiğimiz için çok mutlu oldum. Bu sayede Karadeniz'in doğal ve tarihi güzelliklerinde görmüş tanımış olacağız. Özellikle sempozyuma katkılarında dolayı Prof. Dr. Macit Arvas ve Jin. Onk. Dr. D. Haluk Dervişoğlu'na teşekkür etmek isterim' dedi.
Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas ise, 'Bilimsel yönüyle olduğu kadar sosyal yönüyle de oldukça başarılı ve verimli geçeceğine inandığım sempozyum da bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ederim' görüşlerinde bulundu.
Organizasyon Komitesi Jin Onk. Dr. D. Haluk Dervişoğlu da Ordu 'da böyle önemli bir sempozyumu gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin birçok yerinde bu tür organizasyonlar gerçekleştik. Öyle ki bizlere çadır tiyatrosu ismini taktılar. Gitmediğimiz şehir kalmadı. Jinekolojik onkoloji alanında yaşanan güncel gelişmeleri hekimlerimize böyle büyük organizasyonlar vasıtasıyla aktarmak son derce önemlidir' diye konuştu.
Akademisyenler kendi alanlarıyla ilgili yaşanan güncel gelişmeleri Karadeniz Bölgesinin birçok ilinden sempozyuma katılan kadın doğum uzmanları ve diğer hekimlere aktardılar. Katılımın yoğun olduğu sempozyum 5 oturum şeklinde gerçekleşti. Her oturum sonrası soru-cevap şeklinde tartışma yapılarak sempozyumun verimli geçmesine katkı sağlandı.

Bilim insanları Ordu’da buluştu