Atakum Belediyesinin önemli projelerinden olan Osmanlı Hamamları'nda sona gelindi. Toplam 1600 metrekare kapalı, 1000 metrekare yeşil alanı bulunacak olan 3 milyon TL'lik dev yatırımın, turizme de ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Hemşehrilerimiz ister, biz yaparız. Atakum'a önemli bir değer daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum' diye konuştu.

Bay ve bayan iki hamam
Atakum Osmanlı Hamamları Projesi hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'İnşaatı hızlı bir şekilde devam eden hamam projemizde sona yaklaşıyoruz. Bay ve bayan hamamı olarak iki ayrı yapı şeklinde tasarlanan projemizde 800 metrekarelik havuz kısmı ve 800 metrekarelik hamam kısmı olacak. Toplam 1600 metrekare kapalı alan olacak. Çevresinde 1000 metrekarelik yeşil alan donatısının yapılacağı bu önemli projemiz, içeriği itibariyle sauna, tuz odası ve havuzun yer aldığı örnek bir yapı olacak. Osmanlı mimarisi ve günümüz teknolojisinin buluştuğu Osmanlı Hamamları Projesi'nin fikir aşamasından yapım aşamasına kadar destekçisi olan Atakumlu hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

3 milyon TL'lik dev yatırım
Osmanlı Hamamları'nın, 3 milyon TL'lik dev bir yatırım olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, tamamlandığında hayranlık uyandıracak olan projeyle ilgili olarak, 'Atakum ilçe halkının ihtiyaçlarına karşılık verecek olan hamam projesi, öte yandan da turizme önemli bir katkı olacak. Projesiyle bile örnek olan Osmanlı Hamamları Projemiz, tamamlandığında Türkiye'nin önemli turizm noktaları arasında yerini alacak. Samsun'da 2016 yılında hibe alınan tek proje olan Osmanlı Hamamları'nın toplam maliyeti 3 milyon TL civarında olacak. Bunun 656 bin TL'lik kısmı hibe olarak karşılanıyor. Tamamlandığında hayranlık uyandıracak bir fiziksel yapıya sahip olacak olan Osmanlı Hamamları Projemiz, başarılı belediyecilik çalışmamız olarak diğer önemli projelerimiz arasında yerini alacak' şeklinde konuştu.

Atakum’da 3 milyon liralık yatırımda sona doğru