Malezya'da dün yaşanan olay ülke gündemini alt üst etti. Malezya'nın kadın bürokratlarından olan Plantasyon Endüstrileri ve Ürünleri Bakan Yardımcısı Noriah Kasnon'u taşıyan helikopter kayboldu. Saat 16:12'de havalandığı iddia edilen helikopterin, 16:32'de kaybolduğu ve bütün iletişimin kesildiği ifade edildi. Eurocopter AS350 tipi helikopter ile Betong'dan Kuching'e giden 6 kişinin arasında bakan yardımcısı da bulunuyordu.

Helikoptere ulaşmak için bütün ülke seferber olurken, hem devlet kurtarma ekipleri, hem de özel kurtarma ekipleri helikopterin irtibatının kesildiği bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar devam ederken bölgede bir kadının cansız bedenine rastlanması ise, helikopterin düşme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Arama çalışmalarında ortaya çıkan kadın cesedinin bakan yardımcısı Kasnon'a ait olup olmadığı ise bilinmiyor.

Seçim kampanyası için çalışmalar yaptığı bildirilen Kasnon'un helikopterinden haber alınamaması hakkında Başbakan Necib bin Razak, dün akşam twitter hesabından yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.