1964'te Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine düşen 4 kg ağırlığındaki meteor, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü ekibinin mineral yapısı hakkındaki ilk incelemesinin ardından daha detaylı araştırma için 2012'de NASA'ya gönderildi.

4 yıl boyunca NASA'da süren inceleme tamamladı. Araştırma sonucu meteorda, insan bünyesinde bulunan amino asitlerin olduğunu ortaya koydu. Meteorda, glisin, alanin, valin, serin, glutamik asit ve aspartik asit protein amino asitleri gibi 19 amino asit olduğu bulgusuna ulaşıldı.

İÜ Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, konuya ilişkin açıklamasında, dünyaya yılda yaklaşık 500 meteor düştüğünü belirterek, "Bunların ancak yüzde 10'u elde edilebiliyor. Geri kalanı göllere, denizlere, çöllere, okyanuslara ve kutuplara düşüyor. Dünyada bugüne kadar 50 binden fazla meteor elde edilmiş. Bunun çoğunluğu da buzullara elde edildi. Namibya'ya 80 bin yıl önce düştüğü tahmin edilen 60 ton ağırlığındaki HOBA meteoru dünyada bilinen en büyük meteor durumunda bulunuyor" ifadelerini kullandı.