CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde ziyaret etti. Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal ve eşi Olcay Baykal'a geçmiş olsun dileklerini sunan Akcagöz, eski TBMM Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş tarafından karşılandı.

TAKDİR EDİYORUZ

Baykal ailesine CHP Samsun Örgütü adına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Akcagöz, "Deniz Baykal, hem ülkemiz, hem de mensubu olduğumuz siyasi partimiz için önemli bir değer. Mustafa Kemal Atatürk tarafından zorlu savaş şartlarından çıkılıp, kurtuluş tesis edildikten sonra kurulan partimizi, 12 Eylül faşist cuntasının kapatmasının ardından, 1992 yılında yeniden açma cesaretini göstermiş ve uzun yıllar partimize genel başkanlık yapmıştır. En son, 16 Nisan referandumunda bile göstermiş olduğu çalışma temposu, takdire şayandır. İlerlemiş yaşına rağmen, referandum çalışmasındaki özveri ve sergilediği azim, toplumun önemli kesimlerinde takdir toplamıştır" dedi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Baykal'ın sağlığıyla ilgili Ankara'dan sürekli bilgi aldıklarını dile getiren Akcagöz, "Sayın Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili sürekli bilgi alıyoruz. 12 Eylül'le hesaplaşmasını bilen adamdır. Verdiği demokrasi mücadelesi ve laik hukuk devletinin yaşatılması noktasındaki gayretine tarih şahittir. Bu hastalık, kendisini en beklenmedik zamanda yakaladı ama yapılan tıbbi müdahaleye verdiği tepki ve aradan geçen zaman gösteriyor ki, Deniz Baykal mutlaka sağlığına kavuşacak. Öyle inanıyorum ve bunu diliyorum. Türk siyasetinin, Deniz Baykal gibi bir duayen siyasetçiye ihtiyacı var. Fikirlerine ve yol göstericiliğine ihtiyacımız var" diye konuştu.