AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Ladik, İbi ve Havza Ovaları Sulama Proje sahası kapsamında, 34 mahallede 'Arazi Toplulaştırması' yapılmasına ilişkin Bakanlar kurulu kararının resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Kurt, Ladik ve Havza'nın 34 mahallesinde 60 bin dekarlık alanda sulama projesi gerçekleştirmek üzere arazi toplulaştırma kararı alındığını belirterek, "Bölgemizdeki tarım faaliyetleri için hayati öneme sahip olan bu projenin takipçisi olduğumuzu ve yakın zamanda sonuç alacağımızı söylemiştik. 06.05.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ladik ve Havza'ya bağlı 34 mahallemizde DSİ 7.Bölge Müdürlüğü tarafından arazi toplulaştırması uygulanacaktır. Bu karar ile birlikte tarım üretiminde verimlilik artacak, küçük parsellerin birleşmesiyle de ekim ve yakıt maliyetleri de düşecektir. İnşallah en kısa zamanda sulama projesi de bitecek ve 60 bin dekarlık arazimiz suya kavuşacak. Çiftçilerimizin bir süredir beklediği bu haber bölgemize hayırlı uğurlu olsun"' diye konuştu.

34 MAHALLE
Kurt, DSİ tarafından arazi toplulaştırma kararının uygulanacağı mahalleleri de şöyle sıraladı: "Samsun Ladik İlçesi bağlı; Ahmetsaray, Alayurt, Başlamış, Çadırkaya, Deliahmetoğlu, Günkoru, Hamamayağı, İbi, İsasofta, Kıranboğaz, Salur, Sarıksızoğlu, Teberoğlu, Hasırcı, Mazlumoğlu, Havza İlçesine bağlı, Bekdiğin, Ilıca, Beyköy, Cevizlik, Ereli, Aslançayırı, Başpelit, Kale, Karageçmiş, Karameşe, Kayabaşı, Kocaoğlu, Kocapınar, Kuşkonağı, Sivrikese, Şeyhali, Taşkaracaören, Tuzla ve Yenice Mahalleri."