Canik Kültür Merkezi'nin ardından ilçeye ikinci bir kültür merkezi kazandıran Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'nde yaptığı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi inşaatını son aşamaya getirdi. İçerisinde çok amaçlı düğün salonu, hanım konağı, sıbyan mektebi, müzik okulu ve kurs merkezinin bulunacağı kültür merkezinde son rötuşlar yapılırken, Başkan Osman Genç, inşaat çalışmalarını yakından takip ediyor.

GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

Yavuzselim Mahallesi'nde açılış için gün sayan kültür merkezi çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, mahallelerde sadece fiziki değil, sosyal ve kültürel dönüşüme de imza attıklarını söyledi. Genç, "Yavuzselim, 200 Evler ve Hacıismail Mahallesi'nde çok yönlü bir dönüşüme imza attık. Bu mahallelerimizde fiziki anlamda Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladık ve yorgun, eski binaları yeniledik. Sokaklarımızı parke taşla döşedik ve kaldırımlarımızı yaptık. Elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Yakında hizmete sokacağımız kültür merkezimiz ise Yavuzselim Mahallemize ve çevre mahallelerinin sosyal dönüşümüne katkı sağlayacak" dedi.

İNSANIYLA BİRLİKTE DÖNÜŞEN ŞEHİR

Sosyal dönüşüme işaret eden Başkan Genç, 'Yavuzselim Mahallesi bizim en eksi mahallelerimizden birisidir. Roman vatandaşlarımızın ağırlıklı yaşadığı bir mahallemiz. Tabi ki şehirlerin fiziksel dönüşümün yanında insanların zihinsel ve sosyal dönüşümünü de gerçekleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Şehirleşme sadece fiziksel yapıyla değil, insanıyla birlikte olur. İnsanı dönüştürmek için kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin olması gerektiği ihtiyacından yola çıkarak 3 bin metrekare kapalı alandan oluşan bu kültür merkezini inşa ettik. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını vermiş olduğumuz bu kültür merkezimizin içinde aile merkezi, kreş, sıbyan mektebi, müzik okulu, gençlik merkezi, düğün salonu bulunuyor. Zihinsel ve sosyal dönüşümü gerçekleştirecek bir merkez' diye konuştu.

ARALIK'TA HİZMETE GİRECEK

Gelişmişliğin sadece fiziksel gelişimden ibaret olmadığına vurgu yapan Başkan Genç, 'Biz kentsel dönüşümü gerçekleştirirken yanına kültürel dönüşümü, insanı da koyarak gerçekleştirmedikten sonra şehirlerin sadece fiziksel değişimi ile sonuç alamayız. Canik Belediyesi olarak bizim hedefimiz, insanıyla birlikte bir şehri dönüştürmek. Canik'te eğitimde, kültürde, sanatta, sporda ve bütün alanlarda bir dönüşümü gerçekleştirdik. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Yavuzselim Mahallemize ve yakın mahallelerine önemli bir hizmet verecektir. İnşallah Kasım ayı sonunda bitmiş olacak ve Aralık ayında hizmet vermeye başlayacak. Bu merkezin insanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

AYNI ANDA BİRÇOK PROJE

Canik'te aynı bir çok projenin de devam ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Yavuzselim Mahallemizdeki kültür merkezimizin yanında diğer mahallelerimizde de çok önemli projelerimiz devam ediyor. Birçok mahallemizde hanım konakları ve sıbyan okulları inşaatları devam ediyor. Yine camilerimizde çevre düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor. Toptepe Mahallemizde iki büyük projemizi hayata geçiriyoruz. Çalışmaları devam eden 15 Temmuz Şehitler Tepesi'ndeki turizm projemizin yanında bir de Meşe Orman Park projemize başlıyoruz. Şu anda Canik adeta bir şantiye alanı gibi. İlçemizin dört bir köşesinde mutlaka bir çalışmamız var" dedi.