Uygulama birkaç ay önce yayına girdi ve o günden bu yana da popülerliği giderek artıyor. Yalnız bu uygulama bildiğimiz uygulamalardan biraz farklı. Hafta içi saat 15:00 ile 21:00 arasında canlı yayına geçen yarışmayı Scott Rogowsky sunuyor. Yarışma içinde bilgi soruları soran sunucuya katılımcılar cevaplarını iletirken bir yandan da canlı olarak mesajlaşabiliyorlar. Sorulara doğru cevap veren katılımcılar nakit para ödülü kazanıyorlar. Bu kazançlarını da sonrasında PayPal aracılığı ile tahsil edebiliyorlar.

Programı görebilmek için uygulamayı tam vaktinde açmanız gerekiyor. Geç açmak gibi bir şansınız yok. Televizyon ile karşılaştırıldığında tek dezavantajı bu olabilir. Zira bir programa geç de kalsanız, sonunda da yetişseniz televizyonu açtığınızda bir kısmını yakalayabiliyorsunuz. Ama yine de oyunu oynayanlar için bunun bir sorun teşkil etmediği ortada.

Daha önceleri Vine'ın şimdiyese HQ Trivia'nın kurucularından biri olan Rus Yusupov uygulama ile ilgili: 'Hepimiz çocukken Riziko! (Jeopardy) ve Çarkıfelek (Wheel of Fortune) ile büyüdük. Bu deneyimlerimiz de uygulamamızın temelini oluşturdu.' diyor.

TV yarışmalarının heyecanı iki şeye dayanıyor; birincisi, yalnızca belirli bir zamanda izleyebiliyorsunuz, ikincisi, neredeyse herkes ödül için yarışabiliyor. HQ Trivia da bu duyguları bir uygulamada uyandırmayı başaran ilk oluşum. Yakın zamanda buna benzer başka uygulamaların da geleceğini tahmin ediyoruz.

KAYNAK:SOSYALMEDYA.CO