MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, AK Parti'de Başbakan Davutoğlu'nun görevden ayrılması ve olağanüstü genel kurulu yapılmasını değerlendirdi.

Tekin,"Yüzde 50 oy almış ve halk tarafından seçilmiş bir Başbakan'ı bir kişinin keyfi iradesine göre görevden almak demokratik bir durum değil. Her fırsatta milli irade diyen milli iradeyi dillerine pelesenk edenler şimdi bu durumu halka nasıl açıklayacaklar. Bu durumun altında yatan sebepleri Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı bırakmasını kamuoyuna açıklamadan vicdanları nasıl rahat edecek çok merak ediyorum. Bu olay başlı başına Sayın Cumhurbaşkanının kendi kontrolünde, iradesinde gelişti. Erdoğan hiçbir şekilde kendisine itaat etmekte zorlanmayan ve kendi düşüncelerine karşı muhalefet etmeyen bir genel başkan ve başbakan arayışında ve bu aşikar bir şekilde ortada" diye konuştu.

MİLLİ İRADEYE DARBE
Kamuoyunda Başbakan olma ihtimali üzerinde durulan isimleri de değerlendiren Tekin, "Kamuoyunda bir kaç isim gündemde. Özellikle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gibi öne çıkan isimler var. Bu isimlere baktığımız da hangisinin olacağını tartışmaktan çok hangisi olursa olsun kayıtsız şartsız Cumhurbaşkanı Erdoğan'a biat etmiş biri aranıyor. Bunların arasından hangi ismin olacağı çok da önemli değil. Şahısların üzerinde durmaya çok fazla gerek yok. Bu milli iradeye bir darbe niteliğindedir. Bu durumun sadece bir zaruriyet diye açıklanıp bırakılması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN