Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda en iyi şekilde yetişmeleri için çalışarak projeler geliştirmeye devam eden Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarında son olarak NASA'da görevli Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız ile telekonferans sistemi ile bağlantı kurdu.
Bugün sabah saatlerinde ilçede bulunan 72 okulda 8 bin 655 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Milli Eğitim Bakanlığının Telekonferans sistemi ile bağlantı kuruldu. Yaklaşık olarak 2 saat süren programda Dr. Umut Yıldız, öğrencilere NASA'da neler olduğu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Program sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit; ''İlçemizdeki 8 bin 655 öğrencimizin akademik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için projeler üretiyoruz. Bugün NASA'da görev yapan bilim adamımız Umut beyle görüşme ve soru sorma imkanı buldular. Bu tür çalışmaların öğrencilerimizin ufkunu açmada gelişimlerinde akademik başarılarında önemli olmasını umut ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Sungurlu’da NASA ile telekonferans gerçekleştirildi