İki grup halinde sabah ve öğle saatlerinde yapılan eğitimler, Av. Dr. Cengiz Hatipoğlu tarafından veriliyor. Toplamda 37 kursiyer eğitim sonunda katılım belgesi almaya hak kazanacak.
Eğitimin açılışında konuşma yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Odamız, Temel Bilirkişilik Eğitimleri düzenleme yetkisini aldı. Bunu çok önemsiyoruz. Bilirkişilerin hazırladığı teknik raporlar hukuki kararların verilmesinde yasal dayanak oluşturuyor. Bu yüzden raporların hazırlanma sürecinde bilim ve aklın ışığında objektif hareket edilmesi, karar vericilerin yerinde karar verebilmesi adına çok büyük önem taşımaktadır. Tüm bilirkişilerimizden bu doğrultuda teknik çalışma yapmasını bekliyoruz" dedi.

'3 gün teorik 1 gün uygulamalı'

Öte yandan, MMO tarafından yapılan açıklamalarda, 3 günlük teorik eğitiminde şu konular ele alınacak: 'Türk yargı teşkilatı, yargısal faaliyet içinde yer alan süreler, yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler, ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar, bilirkişinin nitelikleri, bilirkişiliğe başvuru, sicil ve listeye kayıt, bilirkişinin yetkileri ve ödevleri ile etik ilkeler, bilirkişinin denetimi ve sorumluluğu, bilirkişi incelemesine başvuru ve inceleme konusu, bilirkişinin görevlendirilmesi, bilirkişi incelemesinin yapılması, oy ve görüşün sunulması ve bilirkişi raporunun teslim edilmesi ve değerlendirilmesi.'
MMO tarafından yapılan açıklamada 1 günlük uygulama ile ilgili olarak ise, 'Bireysel veya heyet halinde sistematik teknikleri kullanma becerilerinin geliştirmesini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetim faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatılacak' denildi.