Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ahmet Demirci Başkanlığında, olağanüstü toplanarak; bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla 3213 Sayılı Maden Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikleri görüştü. Yasa tasarısının 58. Maddesinin, 20 Ekim 2017 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılan Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Mali Sekreter Adnan Tıska toplantıda yapılan konuşmalar hakkında Başkanlar Kurulu'na bilgi verdi.
Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, sendikanın görüşlerini komisyon üyelerine aktararak 58. Maddenin tasarıdan çıkartılmasını istedi. Mutlu, 'Başkanlar Kurulumuz, TBMM Genel Kurulu'nda Torba Yasa Tasarısının 58. Maddesinin tasarıdan çıkartılması için çalışmalarını sürdürmekte kararlıdır. Tasarının 58. Maddesi; 'Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir' diyor. Özelleştirmeyi hızlandırmak için yapılan bu düzenleme; sahaları bölerek iş güvenliği ve sağlığını daha da riske sokacaktır.
Devlet ruhsat sahibi iken elindeki sahaları yeterince denetleyememiş Soma, Ermenek, Karadon, Kozlu ve diğer maden faciaları meydana gelmiştir. Halen devletin ruhsat sahibi olduğu sahalarda bulunan kaçak ocaklarda insanlar ölmektedir. 25 Ekim 2017 tarihinde Saat 16.00'da sendikamız temsilciler kurulu toplanacak. Tüm işyerlerimizde işçi arkadaşlarımıza bilgi verilecek. Sivil toplum örgütlerimize, meslek odalarına bilgi verilecek.
Zonguldak-Bartın-Karabük kamuoyunu bilgilendirmek için çeşitli etkinlikler yapılacaktır' ifadelerine yer verdi.

GMİS Başkanlar Kurulu sonuç bildirisini açıkladı