Geçtiğimiz yıl 22 Ekim tarihinde Genç ilçe merkezine sızarak Kaymakam Konağı ve güvenlik noktalarına saldırı yapan teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım şehit olmuştu. Hain saldırının yıl dönümü nedeniyle Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü silah arkadaşlarını yad etmek için Mevlit okuttu. Merkez Yeni Camii'nde öğle namazının ardından okutulan mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlit-i Şerif ve ilahilerin ardından dua edildi. Camiye gelen vatandaşlara polisler tarafından lokum ve gül suyu ikram edildi.
Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, 'Şehit polislerimiz Murat Yıldırım ve Hakan Akdere için Genç'te ki tüm camilerde Kur'an okundu, mevlit okutuldu, dualar edildi. Allah kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vurulan hain ve alçak saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Teröre karşı her türlü önlemi almış bulunmaktayız. Devletimiz ebedi müddet inşallah hep birlikte yaşayacaktır' dedi.
İlçede böyle bir saldırıya ihtimal vermediklerini, hainlere gafil avlandıklarını aktaran Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ise, bunun bedelini de yürütülen başarılı operasyonlarla ağır bir şekilde verdiklerini kaydetti.
Mevlit programına, Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı M.Hadi Topraktan, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İlçe Emniyet Müdürü Levent İzmir, İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl’de şehit polisler için mevlit