Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Habil Yücel yaptığı yazılı açıklamada yeni inşa edilen binaya astaneye trafo merkezi yapılacağından dolayı 27-28-29 Ekim tarihleri arasında ameliyathane ve yoğum bakım ünitesine hasta alınmayacağını söyledi. Başhekim Uzm. Dr. Habil Yücel, mağduriyetlerin yaşanmaması için hastane olarak gereken önlemleri aldıklarını belirterek, 'Yeni hastane binamızın yapımıyla ilgili olarak trafo merkezi yapılması gerekiyor. Bu binanın bahçesinde bulunan trafo merkezinde de yenileme çalışmaları yapılıyor. İnşaat firması tarafından yapılıyor bu çalışmalar. Çalışmalar cuma, cumartesi ve pazar günü sürecek. Bu çalışmalardan dolayı yeni inşaatın yanında bulunan binamızda bir elektrik kesintisi olacak' dedi.
Gerekli tedbirlerin yaklaşık 10 gün önceden alındığını söyleyen Yücel, 'Biz, jeneratörlerimiz ve diğer şekillerde tedbirlerimizi aldık. Bir hafta on gün önceden gerekli planlamalar yapıldı. Hastalarımız herhangi bir mağduriyet yaşamayacak. Cuma, cumartesi ve Pazar günü sadece bahsettiğim binada bulunan ameliyathane ve yoğun bakım ünitemiz hasta almayacak. Poliklinik ve acil servisimizde herhangi bir problem yok. Oralar açık olacak. Pazartesi günü de çalışmanın bitmesinin ardından yoğun bakım ünitemiz ve ameliyathanemiz normal seyrine dönecek' dedi.
Yücel, hastaneye ait kadın doğum ve çocuk bölümlerinin çalışmadan etkilenmeyeceğinin altını çizerek şöyle konuştu: 'Herhangi bir tahliye de söz konusu değil. Planlı bir çalışma olduğu için önemleri de ona göre aldık. Hasta sayımızı azalttık. Üst kısımdaki yerleşkemiz hizmette. Kadın doğum ve çocuk kısmı. Orada bulunan yoğun bakım ve yataklarımız açık. Gerekirse burada bulunan hastalar üst yerleşkeye alınacak'