Tekkeköy'ün bölgenin ekonomisinin ve sanayisinin kalbi durumunda olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Bölgenin en çok günlük nüfus hareketinin yaşandığı yerler arasında ilçemiz birinci sıralarda yer alıyor. Gün içerisinde yaklaşık 100 bin kişi ilçemize gelerek burada işlerini halledip tekrar kendi ilçelerine geri dönüyorlar. Bu gün burada yükselen konutlar sayesinde yeni modern her türlü sosyal donanıma sahip bir yerleşimin ortaya çıkmasıyla günlük hareketliliği sağlayan kişileri kalıcı olarak ilçemizde tutmayı hedefliyoruz' dedi.

'Tekkeköy'de yeni yerleşim alanı oluşuyor'
İlçeye yapılan TOKİ konutlarını Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ile birlikte ziyaret eden ve yetkililerden bilgiler alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'İlçemiz merkezinin doğu tarafında 276 konuttan oluşan yeni modern bir yerleşim noktası daha doğuyor. Bugün burada adım adım yükselen daireler fiziksel anlamda daha büyük, daha ferah ve daha konforlu şekilde inşa ediliyor. TOKİ binalarının etrafında aynı zamanda halı saha, basketbol sahası, okul ve cami gibi birçok sosyal donatı alanı bulunacak. 276 konut tam anlamıyla dolduğunda her ailede dört birey yaşadığı varsayılır ise yaklaşık 1100 kişi burada yaşayacak. Yani burada küçük bir mahalle yükselmiş olacak ve ilçe ekonomimize ciddi anlamda büyük değer katacak' diye konuştu.

'Tekkeköy bölgenin cazibe merkezi olacak'
İlçenin farklı alanlara doğru açılmasının ve gelişmesinin her anlamda olumlu sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Togar, 'Tekkeköy nüfusunun gündüzleri TÜİK verilerine göre 150 bin civarında olduğunu biliyoruz. Yani bu ilçeye gündüz 100 bin insanımız ilçe dışından farklı amaçlar için geliyor. Kimisi gezi kimisi spor faaliyetlerini izlemek kimisi de çalışmak için buraya geliyor. Bizim en büyük amaçlarımızdan biri, bu ilçeye çeşitli sebeplerden dolayı gelen insanlarımızın en azından burada kendi bütçelerine uygun konutlar bularak, ilçemizde sürekli yaşamalarını sağlamak. Biz bu 100 bin insanımızın gündüz sıkıntısını çekiyoruz ancak akşam gidiyorlar ve ekonomik olarak onlardan bir katkı sağlayamıyoruz. İlçemize gelen insanların konakladığı, yemek yediği, dinlendiği, eğlendiği ve gezdiği her türlü sosyal ve kültürel mekanı sağlamak zorundayız. Akşamları buradan gitmek zorunda kalan kişileri burada tutmak en önemli konu olmalı. Bu binalar sayesinde artık değişen ve gelişen Tekkeköy'de konut ihtiyacı kalkacak. Bu insanlar ilçemizdeki barınma şartlarını kendilerine uygun yaşam alanları istiyor. Zaman, günümüzün en kıymetli hazinesidir. Herkes gün içerisinde geliş gidiş için zamanlarını sarf ediyorlar. İlçemizde evleri de olur ise bu zaman kaybının da önüne geçmiş oluruz. İlçemizde hemen TOKİ konutlarının karşısında Türkiye'nin en büyük lojistik sanayisi yükseliyor. Birkaç yıl içerisinde Tekkeköy'ün nüfusu kat kat artacak. Yapımı devam eden binalar 2018 yılının yaz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Okulu, camisi, halı sahası, basketbol sahası gibi birçok sosyal donatıyı içerisinde barındıran TOKİ konutlarının yanından geçen deremizin de turizm alanı oluyor. Bu avantajlar bir birini tamamlayarak bölgenin en modern yerleşim yeri İlçemizde olacak ve Tekkeköy bölgenin cazibe merkezine olacak' şeklinde konuştu.

Tekkeköy’de TOKİ binaları hızla yükseliyor