MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis Genel Kurulu'nda taşeron işçileri gündeme getirdi. Verilen sözlere rağmen taşeron işçilerinin halen sıkıntı yaşadığını dile getiren Usta, bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

TERÖRÜ LANETLEDİ

Sözlerine başlarken terörü lanetleyen Milletvekili Usta, 'Diyarbakır'da bir uzman çavuş evinden çıktığı esnada, teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Bu vesileyle, uzman erbaşların, uzman çavuş veya erbaşların sivildeyken silahları olmaması bunlar açısından büyük bir risk teşkil ediyor. Uzman erbaşlara tabanca verilmesi acilen gündeme alınmalı. Yaralanan askerimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca dün Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşı tarafında bulunan Kuzey Irak sınırı yakınında PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir askerimiz şehit düşmüştür. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum' şeklinde konuştu.

İVEDİLİKLE HALLEDİLMELİ

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu temsilcilerinin MHP Grubu'nu ziyaret ettiğini belirten Usta, 'Hepimizin bildiği gibi, taşeron işçilerimizin sorunu devam ediyor. Aslında Meclis'te grubu bulanan 4 tane siyasi partinin de bu sorunun sona erdirilmesine yönelik sözü var. Tabii, ilk önce iktidar partisinin bu konuda sözü var. Ancak bütün sözlere rağmen, bu sorun halen çözülememiş durumda. Daimi kadro verilmesi konusu artık ivedilikle halledilmeli' ifadelerini kullandı.

ÖZEL STATÜ SORUNU ÇÖZMEZ

Özel statü konusunun görüşüldüğünü kaydeden Milletvekili Usta, 'Bu aslında hiçbir şekilde taşeron işçilerin sorununu çözmeyecektir. Bu tür inovatif çözümler bulmak, başta işi çözüyor gibi görünse de tekrar sorun oluşturuyor. Milletimize verilen söz neyse bu söz çerçevesinde çalışmalar yapılmalı. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmemiz gerekiyor' diye konuştu.