Samsunspor, 1975'te açılan ve bir çok tarihi başarılara imza attığı, sevinç ve hüzünler yaşadığı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na, Alima Yeni Malatyaspor maçıyla veda ediyor

TARİHİ BAŞARILAR
Samsun 19 Mayıs Stadı, Samsunspor'a son kez evsahipliği yapıyor. Temeli 1970 yılında atılan, 1975 yılından itibaren Samsunspor'un maçlarını oynamaya başladığı 19 Mayıs Stadı'nda Kırmızı-Beyazlı ekip, çok sayıda başarılara imza attı. Yıllarca sevinç ve hüzünlerin yaşandığı 19 Mayıs Stadı'na Samsunspor, bugün Alima Yeni Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma ile veda ediyor. Samsunspor, gelecek sezondan itibaren maçlarını yapımında son aşamaya gelinen 33 bin 919 seyirci kapasiteli yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynayacak.

ÇOK ZAFERLER YAŞANDI
Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, "Yeni Malatyaspor maçı bizim için önemli. Çünkü sahamızda hem ligin, hem de stadımızdaki son maçımızı oynayacağız. Seyircimize eğer Play-Off'a kalamazsak da stadımızdaki son maça kazanarak veda etmek istiyoruz. Bu statta bir çok sevinçler ve hüzünler yaşandı. Çok zaferler yaşandı. Bir çok önemli maçlar, Samsunspor'un zaferine tanıklık etti. Taraftarlarımızı stada veda için takımımızın arkasında görmek istiyoruz. Eğer taraftarlarımız tribünleri doldururlarsa mutlu oluruz" dedi.

1975 YILINDA AÇILDI
Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun temeli, 1970 yılında atıldı. Stat, inşaatın tamamlanmasından sonra 23 Şubat 1975'te Samsunspor-Trabzonspor maçında açıldı. Futbol maçlarının yanı sıra 19 Mayıs Üniversitesi'nin mezuniyet kutlamaları, konserler ve bayram etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Işıklandırma sistemi, stat içi ve dışı kameraları, otomatik barkodlu bilet sistemi olan stadyum, 2008 yılında çim sahayı yenileme, açık maraton tribününe bir çatı ekleme, kapasiteyi artırma ve koltuklandırma çalışmaları sonucunda seyirci kapasitesi 16 bin 480'e çıktı.