Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi ve Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun Şubesi 'Trafik Haftası' dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasına Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı A. Dursun Kavuran, Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır ve dernek üyeleri katıldı.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı A. Dursun Kavuran yaptığı açıklamada, 'İlimizde 7-15 Mayıs Trafik Haftası olarak kutlanacaktır. 10 Mayıs Salı günü saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda 'Karayolu Trafik Güvenliği' günü açılışı yapılacaktır. Hafta boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda Emniyet Müdürlüğümüzün similasyon aracı hazır bulunacak ve vatandaşlarımıza emniyet kemeri kullanmanın yararları anlatılacaktır. Trafik kurallarına uyarak kazaları aza indirmemiz eğitimle mümkün olacağından tüm halkımızın trafik kurallarına uymalarını, trafik kazalarını asgariye indirgeyerek ilimizin örnek bir il olmasının sağlanmasını diler, kazasız sağlıklı ve mutluluklu günler temenni ederiz' dedi.

'TRAFİKTE UNUTTUĞUMUZ KURALLAR'

Trafik kurallarının iyi bilindiğini fakat uygulanmadığını söyleyen Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır, 'Dönüşlerde sinyal vermek; diyebilirim ki sürücülerin tamamı bu kuralı unutmuş durumda. Ne kadar önemli olduğunu bilselerdi sinyal vermeyi unutmazlardı. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşmak; işte bunu yapmayan sürücü yok. Her nedense hareket halinde konuşmayı çok seviyoruz. Hız kurallarına uymama; aşırı hız 50 kilometredir levhasını gören sürücü ona uymamak için elinden geleni yapmaktadır. 50 kilometre ile gitmek ona sanki işkence gibi gelmektedir. Trafik ışıkları; kavşaklarda trafik polisi olmasa neredeyse hiçbir sürücü uymayacak' diye konuştu.