Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası derbiye sahne olacak.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk edeceği 2015-2016 sezonunun son derbisi yarın saat 20.00'da başlayacak. Karşılaşmada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

DEPLASMAN KARTALI
Beşiktaş, yarın Galatasaray'a konuk olacağı maçla birlikte bu sezon 16. dış saha maçına çıkmış olacak. Deplasmanlarda sezonun en iyi takımı konumunda bulunan siyah-beyazlılar yine dış sahada ligin en golcü takımı konumunda. Şenol Güneş ve öğrencileri bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Rakip ağlara dış sahada 35 gol gönderen Kara Kartal, kendi kalesinde ise 19 gol gördü. Beşiktaş deplasmanlarda 33 puan toplarken, bu tablosuyla deplasmanda ligin en iyisi konumunda bulunuyor.

SON 5 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN
Beşiktaş, bu sezon öncesi geçen sezonlarda derbilerde aldığı kötü sonuçlar sebebiyle eleştiriliyordu. Bu sezon ise Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle derbi kazanmaya başlayan Kara Kartal da bu olumlu tablo sezona yansısa da geçen sezonların istatistikleri Beşiktaş'ın derbilerde rakiplerine göre geride olduğunu gösteriyor. Özellikle Galatasaray ile oynanan son 5 maçta 4 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, sadece bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu 5 maçta Galatasaray, siyah-beyazlı kaleye 9 gol atarken, Beşiktaş ise rakibine sadece 2 gol atabildi.

LİGDE 116. RANDEVU
Galatasaray ile Beşiktaş, yarın TT Arena'da oynanacak maçla birlikte Süper Lig'de ki 116. randevusuna çıkacak. Bu müsabakalarda Galatasaray 43 galibiyet alırken, Beşiktaş ise 31 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. İki ekip 41 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray, siyah-beyazlı takımı konuk ettiği 58 maçta 24 kez galip gelirken, Beşiktaş ise Galatasaray deplasmanından 13 galibiyet alabildi. Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş'ı konuk ettiği 58 maçın 21'i ise beraberlikle sona erdi.

SİYAH-BEYAZLI 5 FUTBOLCU SINIRDA
Kara Kartal'da 5 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Özellikle geçen hafta oynanan Kayserispor maçında da bu 5 futbolcu kart sınırında bulunurken, o müsabaka öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş futbolcularına derbide takımlarını yalnız bırakmamaları için kart görmemeleri gerektiğine değinmişti. Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup, derbide sarı kart görmeleri durumunda ligin 33. haftasındaki Osmanlıspor maçında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'TA İLK 11 DEĞİŞMİYOR
Siyah-beyazlı takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta Kayserispor'a karşı sahaya sürdüğü 11'de değişikliğe gitmeyi düşünmüyor. Marcelo ile birlikte stoperde oynayan Tosic'in de performansından memnun olan deneyimli çalıştırıcı, yine stoperde bu ikiliye görev verecek.
Siyah-beyazlı takımın Galatasaray karşısında sahaya süreceği muhtemel 11 şöyle:
'Tolga Zengin, Andreas Beck, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez.'