Samsun'da aralıksız devam eden sağanak nedeniyle 1 aylık yağış miktarı 1 gecede gerçekleşti. Yağışlar, İlkadım ilçesinin bazı bölgelerinde günlük hayatı olumsuz etkiledi. İlkadım ilçesinde bağlı mahallerde dereler taştı. Su taşkınlarının şiddetine dayanamayan yollar ve geçitlerde çökmeler meydana geldi.

Yağışların zarar verdiği bölgeleri inceleyen İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Erol Köroğlu ve belediye ekipleri bölgelerde hasar tespit çalışması yaptı. Tespitlerin yapılmasının hemen ardından bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk eden İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Erol Köroğlu, vatandaşların günlük hayatına sorunsuz devam edebilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Köroğlu inceleme yaptığı bölgelerde vatandaşların isteklerini dinlemeyi de ihmal etmedi.

İŞ MAKİNELERİ SAHAYA İNDİ
Yağışların etkisini göstermesinin ardından İlkadım Belediyesi bünyesinde bulunan tüm iş makinelerinin bölgeye sevk edildiğinin belirten İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Erol Köroğlu 'Şehrimizi etkisi altına alan sağanak yağış sonrası taşan dereler ilçemizin bazı bölgelerinde hasara yol açmıştır. Bizler de İlkadım Belediyesi olarak ekiplerimiz ile beraber vakit kaybetmeden ilçemizde incelemelere bulunarak hasar tespit çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Su taşkınları sonucu yollarda meydana gelen çökmelere ivedi bir şekilde müdahale ettik. Şantiyemizde bulunan tüm iş makinelerimizi sahaya göndererek olası bir felaketin önüne geçmiş olduk. Her zaman olduğu gibi ilk adımı yine İlkadım Belediyesi olarak attık. Vatandaşlarımızın günlük hayatının etkilenmemesi için gece gündüz demeden mesai yapıyoruz. Ayrıca yaptığımız program dahilinde küçük çapta da hasar gören yollarımızın onarımına başladık. Allah ülkemizi şehrimizi daha büyük felaketlerden korusun' dedi.