AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap eden AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılacağını açıklamasının ardından partide bir kriz ve dağılma bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

22 Mayıs'ta partinin Olağanüstü Büyük Kongre'ye gideceğini, değişimin yeni heyecan ve yeni katkılar getireceğini dile getiren Başkan Çelenk, 'Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 20 aylık görev süresince fevkalade büyük hizmetler yapmış, partililerimizin ve milletimizin gönlünde ayrı bir sevgi kazanmıştır. Bizler teşkilat olarak Genel Başkanımızın aldığı bu karara sonuna kadar saygı duymak zorundayız. Biz, bize düşen görevi aynı heyecan ve aşkla devam ettirmek durumundayız. Bundan sonra bize düşen görev Genel Başkanımız ve Başbakanımızı hayırla yad etmek olacaktır' dedi.

'BİR ÜYENİN KALP ATIŞINI HİSSETMİYORSAK BAŞARISIZ OLURUZ'
Teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkan Çelenk, her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını belirtti. Ordu İl Teşkilatına kayıtlı 97 bin 500 üyenin yüzde 92'sinin güncellediğini, bu önemli başarı ile Türkiye genelinde ilk 10 arasında yer aldıklarını belirten Çelenk, 'Daha çok gayret edecek ve ilk üçte olacağız. Bundan sonra mahalle başkan ve yönetimlerini belirleyeceğiz. Görevlerini aksatan veya il dışına çıkmış olan mahalle başkan ve yöneticileri değiştirilecek. Ordu teşkilatı mahalle başkan ve yönetimleri tamamlamada önce ilk 10'da daha sonra da ilk 3'te olacağız. Bundan hiç şüphem yoktur. Eğer Aybastı'nın Uzundere mahallesindeki, Mesudiye'nin Darıcabaşı Mahallesi'ndeki bir üyenin kalp atışını Ordu İl Başkanı hissedemiyorsa o başkan başarısız demektir. 97 bin 500 üyenin kalbi bir atacak, birlik ve beraberlik ruhumuza işleyecek, işte biz o zaman gerçek teşkilat olmuş oluruz'

AK Parti Ordu İl Konferans salonunda yapılan Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, İl Kadın ve Gençlik Kollarının Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile İlçe Belediye Başkanları katıldı. Divan Başkanlığını ise İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, İl Başkan Yardımcısı Halil Öz yaptı.