PKK'nın önemli askeri geçiş güzergahları ve askeri noktaların altına tünel kazdığı, bu bölgelerdeki tünelleri patlayıcılarla döşediği gözlendi. HDP'li belediyelerin alet edevatları ve işçilerini kullanarak yer altı tünelleri kazan PKK, bu sayede hem gizlendiği, hem de kolaylıkla kaçtığı dile getiriliyor.

İŞ İÇİN PKK'LI OLMA ŞARTI

Sırtını PKK'ya dayadığını itiraf etmekten çekinmeyen HDP'lilerin belediyelere personel alırken de PKK'lı olma şartı getirdiği öğrenildi. Yeni Söz'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir işçi, belediyeye girmenin şartlarını anlattı. Geçinmek için buna mecbur olduğunu iddia eden belediye işçisi, 'HDP iş vaadiyle insanları PKK'nın ağına düşürmekte' diyor.

HDP'DEN PERSONELE 4 ŞART

HDP'li belediyelerde çalışabilmek için PKK dağ kadrosunda ailenizden en az bir kişinin ölmüş olması, PKK dağ kadrosunda ailenizden en az bir kişinin aktif olarak bulunması, PKK'nın şehir yapılanmasında (YDGH) ailenizden en az bir kişinin aktif olarak görev alması ve PKK'nın şehir propagandalarında hazır kıta görev alıyor olması şart koşuluyor.

ENGEL ENGEL ENGEL

HDP'li belediyelerde çalışmak isteyenlere getirilen şartların görüşülmesi için gelenlerin üzerleri didik didik arandıktan sonra görüşmeye alınıyor. İşçi adayının ses kayıt ve görüntü alımının engellenmesi için her türlü önlemin aldığı bildiriliyor.

HDP 'TESPİT KOMİSYONU' KURDU

Yerel Kaynaklardan edilen bilgilere göre, HDP'liler kapı kapı dolaşarak kendilerine üye olmayanları fişliyor. HDP, kurduğu 'İkna Komisyonu' aracılığıyla 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde bölge halkını tehdit etmekte idi. Yeni kurulan 'Tespit Komisyonu' ise HDP'ye oy vermeyenleri tek tek tespit ederek fişlediği, fişlenenlerin ise tehdit edildiği kaydedildi. Devleti bu zulme el koymaya çağıran bölge halkı, aksi durumda bölgede beklenmedik gelişmelerin olabileceğini dile getiriyor.