Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de Sağlık Reformlarının değerlendirildiği Sağlıkçı Öğrenciler Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'nin dünya standartlarında sağlık hizmeti sunumuna eriştiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, buna rağmen Türk biliminin üretken olamadığını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, 'Alın teri kutsaldır. Akıl teri alın terinden daha kutsaldır. Akıl terini masanın üzerine daha güçlü koymadığımız sürece akıl terini daha güçlü dövenler bizim alın terimizi sömürmeye devam eder. Türkiye'nin tükettiği ilacın yüzde 70'ini Türkiye üretiyor. Yani 10 milyon kutu ilaç tüketiyorsak bunun 7 milyonunu Türkiye'de üretiyoruz. Üç milyonunu dışarıdan alıyoruz. 3 milyon kutuya harcadığımız paraya yüzde 60'ını veriyoruz. 7 milyon kutuya harcadığımız paranın yüzde 40'ını veriyoruz. Demek ki daha çok akledenler bizi daha çok emiyor.'
Sağlıkta yaşanan reformlara da değinen Müezzinoğlu, 'Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin vatandaşına verdiği hizmet imkanının ötesinde çok daha iyi imkanlar verdik. Çok iddialı söylüyorum hiçbir İngiliz, acil hizmetlerine benim vatandaşımdan daha hızlı ulaşamıyor. Hiçbir Alman, uzman hekime benim vatandaşımdan daha hızlı ve istediği saatte ulaşamıyor' dedi.

Sağlıktaki Ar-Ge ve inovasyon konularında dünyayla yarışmaları gerektiğine vurgu yapan Müezzinoğlu, bugünkü reformları hizmet sunumu başlığında gerçekleştiğini ifade ederek, sağlıktaki bilim ve üretimin önemini vurguladı.