Geçtiğimiz Pazar günü Kanada'nın McMurray kentinde başlayan yangın hala devam ediyor. Yangın son 24 saatte var olanın iki katından fazla büyüdü. Sputnik Türkiye'nin haberine göre Kanada'nın Alberta Eyaleti'ne bağlı Fort McMurray kentinde Pazar günü başlayan büyük yangın, hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

Yangın sebebiyle 100 binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi. Kamu Sağlığı Bakanı Ralph Goodale, yangının 'büyük, kontrol dışı ve tehlikeli' olduğunu belirtti. Büyük yangın son 24 saatte yüzde 50'den fazla büyüdü. Goodale, korkutucu beklentilerin doğru çıkması halinde yangının boyutlarının gün sonunda 2 katına çıkacağını söyledi.

Yangının yaklaştığı bölgelerin sakinlerinin tahliyesi devam ediyor. Yetkililer, bölge sakinlerini tahliye için çalışan bir kurtarma konvoyunun, yangının bir ana yolu etkisi altına alması nedeniyle mahsur kaldığını bildirdi. Konvoyun olduğu yerde yoğun duman olduğu ve yolun her iki tarafında da alevlerin yükseldiği belirtilirken, evlerinden kaçmaya çalışan yüzlerce kişinin konvoyda bulunduğu aktarıldı.

Yetkililer, yangının şu anda New York City'den daha büyük bir alana yayıldığını belirtti. Yüz binden fazla kişi yangın nedeniyle evlerinden ayrılmış durumda. Bugüne kadar on binlerce kişi havadan kurtarma operasyonlarıyla tahliye edildi. Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.