Atakum Belediyesi, Anneler Günü etkinliği için seçtiği Çobanözü Köy Konağı'nda mahalle sakinlerine yönelik bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe katılan annelere değişik aktivitelerle özel anlar yaşatıldı. Etkinlik ilk olarak Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı'nın açılış konuşması ile başladı.

Taşçı, bütün annelerin Anneler Günü'nü en içten duygularla kutladığını ifade etti. Etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, 'Bugün Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi olarak Anneler Günü'nü farklı bir konseptte icra edelim diye düşündük. Böyle güzel mekanlarda bu vesile ile birlikte bir araya gelmek ve mahalle sakinlerimizle hem dertleşme hem fikir alışverişinde bulunmak hem de ülkemizin birlik ve beraberliği için bu tür organizasyonlara ihtiyaç var.

Biz de belediye olarak böyle güzel mekanların sayılarını ilçemizde arttıracağız. Bu mekanın var olmasıyla güzel etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Sayın muhtarımız burada mahalle sakinlerimize çeşitli kurslar düzenlemeye başladı ve her türlü etkinlikler böyle güzel mekanlarda icra ediliyor. Şu anda Akala ve Çakırlar Mahallemizde böyle güzel bir köy konağı açacağız. Şuanda ihalesine çıkılacak olan Karakavuk, Elmaçukuru gibi mahallelerde de böyle güzel mekanlar yapacağız. Böyle güzel mekanları ilçe halkımıza en kısa sürede kazandıracağız. Bu vesile ile hem burada bulunan hem de bütün annelerin Anneler Günü kutlu olsun' dedi.

Etkinlikler, konuşmaların ardından ikramlar ve mahallenin annesinin seçimiyle devam etti. Mahallenin anneleri seçilen Emine Kar ve Asiye Çelik'e, Başkan İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı tarafından hediyeler verildi. İkramların ardından ise annelere Hint kınası dövmesi ve kuaförlük hizmeti verildi. Özel bir hastanenin açtığı stantta da annelerin şeker ve kan ölçümleri ücretsiz olarak gerçekleştirildi.