Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılında başlattığı Gençlik Projeleri Destek Programı ile engelli gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalara aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan 29 ilden 54 kuruluşa 4 milyon 469 bin TL destek sağlandı. Engelli Spor Kulüplerine de ayrı bir önem veren bakanlık son 10 yılda 2028 kulübe 8 milyon 763 bin TL yardım yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli olmanın asla bir kusur olmadığını vurgulayarak, "Asıl kusur, onları göz ardı etmek ve yok saymaktır" dedi.

ARALARINDA SAMSUN'DA VAR

İstanbul, Burdur, Kayseri, Sivas, Kırşehir, Ankara, Afyon, Hatay, Diyarbakır, Isparta, Erzurum, Mersin, Mardin, Elazığ, Manisa, Bartın, Bolu, Gümüşhane, Van, Eskişehir, Bursa, Çankırı, Sinop, Samsun, Muğla, Konya, Çanakkale, Yalova ve Nevşehir'de yaşayan binlerce engelli gencin hizmetlerden yararlanmasının sağlandığı bildirildi. Engelli gençlerin topluma kazandırılması için hazırlanan projelere destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli spor kulüplerine de son 10 yılda 2028 kulübe 8 milyon 763 bin TL yardım yaptı.

12 KAT ARTTI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli olmanın asla bir kusur olmadığını belirterek, "Asıl kusur, onları göz ardı etmek ve yok saymaktır. Hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak, huzur ve refahını sağlamak için çalışıyoruz. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızla beraberiz, onların her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz. Engelli gençlerin topluma kazandırılması için 2012 yılında Gençlik Projeleri Destek Programı başlattık. Proje kapsamında son 3 yılda 54 kuruluşa 4 milyon 469 bin TL destek sağlandı. Projeden; spordan sanata, eğitimden geziye kadar her alanda 29 ilden yaklaşık 2 bin engelli gencimiz yararlandı. Engelli gençlerin spor yapmalarına da katkı sağlıyoruz. 2002 yılında 2 bin 763 olan engelli sporcu sayısı 2015 yılında 12 kat artarak 33 bin 514 oldu.' diye konuştu.