Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, Isparta'daki Final Grubu son maçında Bursaspor'u 77-71 mağlup etti. İlk grubu iki galibiyetle geçen Kırmızı- Beyazlılar, 1. Lig yolunda büyük bir adım atmış oldu.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-off Final Grubu'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, Bursaspor'la karşılaştı. Takımlar karşılaşmaya 'Tüm annelerin, anneler günü kutlu olsun' pankartıyla çıkarken, büyük alkış aldı. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ilk periyotta Samsun ekibi 25-24 üstündü. İkinci çeyrekte rakibini 9 sayıda tutan Kırmızı- Beyazlılar, soyunma odasına 46- 33 galip girdi. Üçüncü periyotta farkı biraz daha açan Anakent Spor Kulübü, 58- 44 üstündü. Son periyot ise Bursaspor artık son kozlarını oynadı. Fark 6 sayıya kadar düşse de Samsun ekibi rakibine şans tanımayıp maçı 77-71 kazandı. Takımlar bu hafta sonu ise Sakarya'da ikinci devreyi oynayacak.

TÜKERTEN YILDIZLAŞTI...

Anakent Spor Kulübü'nün tecrübeli oyuncusu Erdem Tükerten maçı 21 sayı ve 7 ribauntla tamamlayarak karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.

Selçuk KAYA