Sezona müthiş giren Samsunspor, öyle bir çıkmaza girdi ki, 9 hafta boyunca sadece 2 gol atıp, 3 puan alabildi.

O dönemde bir de 3 puanı silinen Samsunspor, liderlikten 12. sıraya kadar geriledi. Engin Korukır'ın göreve gelmesiyle play-off konuşulmaya başlasa da, hayaller ertelendi

O DOKUZ HAFTA
PTT 1. Ligi'nde oldukça çalkantılı bir sezon geçiren Samsunspor, zirveyi de gördü, dibi de. İlk 11 hafta bileği bükülemeyen Kırmızı- Beyazlılar, Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde, liderlik koltuğuna oturdu. Ne olduysa da bundan sonra oldu.

12. haftadaki Göztepe maçıyla birlikte başlayan seride 21. haftadaki Şanlıurfaspor maçına kadar galibiyet yüzü göremeyen Samsunspor, 9 hafta boyunca sadece 2 gol atıp, 3 beraberlik alabildi. Bu dönemde bir de 3 puanı silinen Kırmızı- Beyazlıların, play-off potasıyla da arasındaki fark 9 puana kadar çıkmıştı. Ümit Özat'ın da takım, basın ve taraftarlarla sorunlar yaşaması, ipini çekti. Artık yeni bir sayfa açılmalıydı.

ACISIYLA, TATLISIYLA
Ümit Özat'ın gönderilip, yerine Engin Korukır'ın gelmesiyle yeni bir sayfa açan Samsunspor, yeni hocasıyla ilk maçında Karşıyaka'ya da yenildi. Artık play-offtan çok küme düşmenin konuşulduğu Samsunspor, üst üste 3 maçını kazanarak hem düşme hattından uzaklaştı hem de play-off şansı yakaladı. Uzun süre ilk 6 için mücadele eden Samsunspor puan farkını 3'e kadar düşürse de, Yeni Malatyaspor beraberliğiyle tüm umutlarını tüketti. Acısıyla tatlısıyla derler ya, öyle bir sezon geride kalmak üzere. Sezon boyunca muhteşem şovlar ve koreografilerle Türkiye'nin gündemine oturan taraftarın Süper Lig hayali de, önümüzdeki sezona bir anlamda yeni stada kaldı.

BÖYLE BAŞLADI, BÖYLE BİTTİ...
Samsunspor lige fırtına gibi başlasa da, hedefine ulaşamadı. Geriye üzgün bir şehir, yıkılmış taraftarı kaldı.

Selçuk KAYA