Ordu Boztepe'nin eteklerinden başlayarak sırasıyla Saray, Selimiye ve Düz Mahalle'den geçerek denize ulaşan derenin yoğun yağışlarda tıkanmaması için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 1.5 ay boyunca sürdürülen bakım, onarım ve temizleme çalışmalarında sona geldi. Yapılan çalışmaların ardından, dereden toplam 63 kamyon hafriyat ve atık malzeme çıkarıldı.

DEREDE YOK YOK
1.5 m yüksekliği ve 2.5 m genişliğinde, 80 cm'lik kısmı tamamen dolmuş durumda olan dere yatağında zor şartlar altında çalışan ekipler, atık malzemeyi temizleyerek suyun akışını normal hale getirdi. Çalışmalarda ızgara, büyük ağaç kütükleri ve araç lastikleri gibi birçok atık malzeme çıkarılırken özellikle evsel ve sanayi atıkların yoğun şekilde bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.

1.5 ay süren çalışmaların ardından Hamam Deresi'nin yaklaşık 315 metrelik bölümü tamamen temizlenerek, bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Özellikle yoğun yağışlar ve su baskınları sonucunda biriken çakıl, kum ve balçık gibi atıkların tamamen temizlenmesi ile Hamam Deresi düzenli ve sağlıklı çalışır hale getirildi.