UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nu 3. sırada tamamlayan ve Avrupa Ligi'ne kalan Galatasaray, son 32 turunda mücadelesi için bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kurada İtalyan ekibi Lazio ile eşleşti. Avrupa Ligi'nde yer aldığı G Grubu'nu 14 puanla zirvede tamamlayan İtalyan ekibi, Avrupa'nın aksine Serie A'da ise büyük bir çöküş yaşıyor.

AVRUPA'DA GRUBUNU LİDER TAMAMLADI

G Grubu'nda Fransız ekibi Saint Etienne, Ukrayna ekibi Dnipro ve Norveç ekibi Rosenborg ile karşılaşan Lazio, grubu 4 galibiyet, 2 beraberlik ile 14 puanla lider tamamladı. Bu maçlarda 13 gol atan Lazio, kalesinde ise 6 gol gördü.

Lazio'nun UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamalarında oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Dnipro 1 - 1 Lazio
Lazio 3 - 2 Saint-Etienne
Lazio 3 - 1 Rosenborg
Rosenborg 0 - 2 Lazio
Lazio 3 - 1 Dnipro
Saint-Etienne 1 - 1 Lazio

SERIE A'DA 6 MAÇTIR GALİBİYETİ YOK

Lazio, Avrupa Ligi'nin aksine İtalya Serie A'da ise büyük bir çöküş yaşıyor. Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Stefano Pioli'nin öğrencileri, bu sezon ise geride kalan 16 haftada beklentilerin altında kaldı. Ligin ilk 9 haftalık periyodunda 6 galibiyet, 3 mağlubiyet alan Lazio, 10. haftada karşılaştığı ve 2-1 mağlup olduğu Atalanta müsabakasının ardından adeta çöküş yaşadı. Son 6 haftada 5 mağlubiyet, 1 beraberlik elde eden İtalyan temsilcisi, 12. sırada yer alıyor.

SON RESMİ MAÇ 2001 YILINDA

İki ekip, 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup D Grubu'nda karşı karşıya gelmişti. İstanbul'da oynanan maçta sarı-kırmızılı ekip, Ümit Karan'ın tek golüyle sahadan 1-0 ayrılmış, İtalya'da oynanan müsabaka ise aynı sonuçla Lazio'nun lehine sonuçlanmıştı. Galatasaray, grubu 10 puanla 2. sırada tamamlarken, 6 puanda kalan Lazio ise Avrupa'ya veda etmişti.

3 YIL ÖNCE İZMİR'DE KARŞILAŞTILAR

Galatasaray ile Lazio 2012-2013 sezonu öncesi hazırlıkları kapsamında İzmir Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya gelmiş ve sarı-kırmızılılar, mücadeleden Elmander'in tek golüyle 1-0 galip ayrılmıştı. Hazırlık karşılaşmasını 50 bin dolayındaki sporsever takip etmişti.

ERGÜN: "KATILDIĞIMIZ HER ŞAMPİYONAYI KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ"

Öte yandan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, kura çekiminin ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Bu bir sportif mücadele. Her rakibin önemi var. Biz Galatasaray olarak katıldığımız her şampiyonayı kazanmayı hedefliyoruz. Hazırlıklarımız da buna göre olacaktır. Kuranın hemen ardından Lazio'lu yetkilileri ile konuştuk. En son oynadığımız zamandan, Muslera'dan bahsettik. Hazırlıklarımız olacak. Onunla ilgili ön bilgilendirmeler yaptık" dedi.