Tuğgeneral Eken tarafından yazılan o mektuplardan birisi de şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi Bedriye Hamlı'ya hitaben yazıldı.

Mektup, Anneler Günü nedeniyle Samsun'da askeri tesislerde düzenlenen kahvaltıda bir subay tarafından şehit annesi Hamlı'ya takdim edildi.

İŞTE O MEKTUP

Komutanın mektubunu okurken gözleri yaşaran şehit annesi Bedriye Hamlı, 'İşte Türk askerinin vefası budur. Yarım dosya kağıdına yazılmış ve Garnizon Komutanı'nın imzasını taşıyan o mektup hepimizin gönlünü almaya yetiyor. Biz o mektupta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vefasını, samimiyetini ve kararlılığını görüyoruz. Kendi adıma 24 yıldır şehit acısını birebir yaşayan bir şehit annesiyim. 24 yılda vefayı da, vefasızlığı da çok gördüm.24 yılda hiç yalnız bırakmayan, yanımızdan hiç ayrılmayan sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ve mensupları oldu. Belki de bu yüzden üniformalı bir asker gördüğümde oğlumu görmüş gibi oluyorum, askerler ellimi öptüklerinde ise şehit oğlumun elimi öptüğünü düşünüyorum. İyi ki bizi hiç unutmayan, iyi günde kötü günde her zaman yanımızda olan rütbeli, rütbesiz her rütbeden askerlerimiz var. Allah askerlerimize zeval vermesin' dedi.