MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, 'Bir MHP delegesi bir Bahçeli'den daha değerlidir. MHP İl Başkanları Bahçeli sonrasında daha onurlu bir hizmete adaylar. Bu nedenle acilen Bahçeli dönemi kapanmalıdır. Bahçeli yanın da saf tutanlar durumlarını gözden geçirmelidirler. Ne olursa olsun Bahçeli diyenler bir daha MHP kapısından geçemeyecek duruma düşecekler' dedi.

'KAYYUMA GİDERİM NE DEMEK? ÇAMURA YATMAK SİYASET DEĞİL ÇİRKEFLİKTİR'

Yılmaz, 'Devlet Bahçeli artık her yolu denemeyi mubah sayar hale gelmiştir. Yaptığı her hareket attığı her adım kendisini küçültmekle kalmıyor Ülkücü iradenin kamu oyundaki imajını zedeliyor. Kendisini eleştirenlerin MHP 'ye zarar verdiğini söyleyen bu zihniyet ülkücü iradeye ve MHP tabanına yıllardır en büyük zararı verenler haline gelmişlerdir. Devlet Bahçeli'nin gidişi ile milliyetçi iradenin önü açılacak. İktidar bu kez milliyetçi iradenin eline geçecek. Bu konu da en küçük bir şüphe dahi yoktur. Delegenin yapması gereken Bahçeli sonrasında partiyi ve bu davayı en iyi tanıyan isimle değişime gitmesidir. Zira bu ülke de MHP gibi bir partinin başına Bahçeli'nin tesadüfen gelmediği açıktır' şeklinde konuştu.

'EN AZ 700 İMZALI BİR KONGRE OLACAK'

'Şahsi tahminim ve MHP de muhalefetin en güçlü adayının Koray Aydın olduğu yönündedir' diyen Yılmaz, 'Koray Aydın Bahçeli karşısında yıllarca tek aday mücadele vermiş ve delege üzerinde hakimiyeti en yüksek isimdir. Bu Kongrenin de en az 700 imza ile toplanacağını ve bin 100 civarında bir delegenin onayı ile Bakan Koray Aydın'ın Genel Başkanlığı ile neticeleneceğini düşünüyorum' ifadesini kullandı.