Samsun Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde AK Partili belediye başkanları ve meclis üyeleri, grup toplantısı için Samsunum-1 gemisinde bir araya geldi.

Burada yerel ve genel gündem değerlendirmesi yaparak meclis üyelerine bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitme kararı ile ilgili görüşlerini paylaştı.

"KONGRE KARARI BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU"

Kongre kararının kendisine de sürpriz olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Geçtiğimiz süre içerisinde benim de aklıma dahi gelmeyecek bir gelişme yaşandı. Partimiz olağan kongre kararı aldı. Bu karar hepimiz için sürpriz oldu. Böyle bir durum gündemde yoktu. Süreç devam ediyordu ancak bizim ülkemiz gibi yönetilmesinin içinde dış güçlerin çok fazla etkili olduğu coğrafyada ister istemez bizim hiç tahmin edemediğimiz gelişmeler olabiliyor. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız birlikte istişare ettiler ki kongre kararı alındı. Bu hepimize sürprizdi. İlk başta ben de neden böyle oldu diye kendi içimde bir türbülans yaşadım. Ancak ertesi gün olduğunda yaslandım geriye dedim ki bizim ülkemizi yöneten insanlar, son 15 yıl içerisinde belki Cumhuriyet tarihinin en deneyimli ekibi. Bu ekip böyle bir karar verdi ise mutlaka bir sebebi vardır. Bize düşen de yerelde partimizin siyasi görevlerini uygulamaktır. Bunun ötesinde şöyle olsaydı, şu yapılsaydı gibi konuşmak bizim partimizin mensuplarına yakışmaz" diye konuştu.

"BEKARA HANIM BOŞAR GİBİ KONUŞMAMAK LAZIM"

Hükümetimiz her gün Güneydoğu'da kararlılıkla terörle, hainlerle mücadele ediyor diyen Başkan Yılmaz, "Allah, polisimize, askerimize, jandarmamıza, güvenlik güçlerine güç kuvvet versin ve Rabbim bu mücadelelerini mübarek kılsın. Her namazımızda onlara dualarımızı göndermemiz gerekiyor. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu terör örgütlerini, mensuplarını ve onların işbirlikçilerini kahredecek bir galibiyeti Allah, güvenlik güçlerimize daha da ötesinde oralardaki mücadeleyi yöneten Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize güç kuvvet versin. Böylesine güç kuvvet gerektiren sorunların yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için verilen kararların ne için verildiği ile ilgili görüş bildirmek o kadar kolay değil. Bekara hanım boşar gibi konuşmamak lazım" ifadelerini kullandı.

"HER YERDE ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Mayıs ayının Samsun için önemli bir ay olduğunun da altını çizen Yılmaz, "Mayıs 19 Mayıs'ı içinde bulundurduğu için Samsun için önemli bir ay. Biz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Tüm ekiplerimiz bana an be an watsapp'tan yazıp anında gönderiyorlar. Arı gibi çalışıyoruz" dedi.