7 saat boyunca Güneş'in önünden geçecek olan Merkür, tüm dünyada gözlerin Merkür'e çevrilmesine neden oldu. 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü yaşanan bu doğa olayı, Türkiye saatiyle 12:12'de başladı ve 19:24'e kadar devam edecek. En son 13 yıl önce yaşanan bu doğa olayı, 13 yıl sonra tekrar yaşanıyor. Güneş'in önünde ufak bir siyahlık olarak gözükecek olan Merkür'ün, gözle görülme şansı bulunmuyor. Teleskop yardımıyla görülebilecek olan olayını, direkt olarak teleskopla incelemek de gözler için sakıncalı deniliyor.

Güneş sisteminin en küçük gezegeni olan ve 4 bin 880 kilometrelik çapıyla ufak gezegen olarak bilinen Merkür, Dünya'dan yaklaşık olarak 3 kat daha küçük. Dünya'dan küçük olması dışında ise, Güneş'e en yakın gezegen de Merkür olarak biliniyor. Güneş'e yakın olması nedeniyle Güneş'in etrafında en hızlı dönen gezegen olan Merkür, Güneş etrafındaki turunu 88 günde tamamlıyor.

NASA'nın iki kez gittiği gezegen, burçlar için de büyük önem taşıyor. Astrologlar Merkür'ün güneşin önünden geçmesine Merkür Cazimi diyor. Astrolojiye göre Güneş Kral olurken, Ay ise Kraliçe konumunda bulunuyor. Güneş'in önüne geçecek olan Merkür nedeniyle yaşanacak olan doğa olayının burçlara güzel enerji göndereceği iddia ediliyor.

Özellikle boğa burcunda oluşacak olan gökyüzü olayı, maddi konularda ve değer verilen noktalarda somut adımlar atma fırsatı sunuyor.