Gündoğdu, 13 Mayıs Cuma günü "Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Gençlik" konusunu anlatacak.

Canik Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetinin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ortaya koyduğu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının 7.'si 13 Mayıs Cuma günü saat 20.00'da Canik Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Bugüne kadar önemli isimlerin Samsunlularla buluştuğu konferanslar serisi kapsamında Samsun'a gelecek olan Ankara Milletvekili, Meclis İdare Amiri, aynı zamanda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Gençlik" konusunu anlatacak.

'YERLİ VE MİLLİ BİR TARTIŞMA'

Yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni Anayasa ile başkanlık sistemi tartışması yerli ve milli bir tartışmadır. Türkiye'nin artık dinamik ve güçlü bir devlet olma zorunluluğu var. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Biz de bu nedenle sorumluluk hissediyoruz ve Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gerçekleşene kadar devam edecek" diye konuştu.

BAŞKANDAN KONFERANSA DAVET

Belediye olarak görevlerinin sadece yol, kaldırım, bina yapmak olmadığına vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza belediye olarak her zaman destek vermeyi görev sayıyoruz. Bugün Yeni Türkiye'nin inşasını uzaktan izleyenler, Yeni Türkiye'nin önüne set çekmeye çalışanlar veya sorumluluk almaktan kaçınanların gelecek adına söz söylemeye de hakkı yoktur. Tüm vatandaşlarımızı 13 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00'de Canik Kültür Merkezi'ndeki konferansımıza davet ediyorum."