Son dönemde özellikle Avrupa'da Müslüman toplumun büyük sıkıntılar yaşadığı biliniyordu. Londra'dan gelen bir haber ise, Avrupa'daki iklimin değişmesi ihtimali için sevindirici oldu. İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgelerinden olan iki katlı kırmızı otobüslerin üzerinde Ramazan ayı boyunca 'Sübhanallah' yazacak.

Ramazan ayı boyunca uluslararası insani yardım kuruluşu "Islamic Relief", tarafından verilecek olan 'Sübhanallah' ilanları ile Suriye'deki iç savaş kurbanlarına yardım toplanılması amaçlanıyor. Islamic Relief' kuruluşunun İngiltere Direktörü Imran Madden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu bir anlamda iklimi değiştirme kampanyası olacak. Çünkü uluslararası yardım ve bu ülkedeki Müslüman toplum etrafındaki olumsuz havayı değiştirmek istiyoruz' dedi.

Londra'nın yanı sıra Birmingham, Manchester, Leicester ve Bradford şehirlerindeki otobüslerde de bu ay sonundan itibaren 'Sübhanallah' posterleri olacak. Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor, bu nüfusun yarısı başkent Londra'da bulunuyor.